Sobota, 30 marec 2024
Iskanje

Deželni odbojkarski pokal od 12. septembra dalje

Sodelovali bodo Zalet med ženskimi ekipami, Sloga Tabor in Soča med moškimi, Olympie pa ne bo zaradi zamude pri prijavi

FJK |
5. sep. 2019 | 10:15
Dark Theme

Deželna odbojkarska zveza FIPAV je včeraj objavila formulo in razpored tekem deželnega pokala, na katerem bodo sodelovali v ženskem delu članska ekipa Zaleta, v moškem pa Sloga Tabor in Soča, Olympia pa pokala zaradi zamude pri prijavi ne bo igrala.

Zalet bo krstni nastop dočakal 14. septembra v gosteh pri Eurovolleyschoolu na Judovcu ob 18. uri, 21. septembra bo igral v Mošu, zadnji krog prvega dela skupine A pa bo odigral doma 28. septembra ob 18. uri v repenski telovadnici proti Fincantieriju. Prvi del bodo sicer za Zalet igrale predvsem mladinke.

Četrtfinalni obračuni bodo na sporedu v soboto ali nedeljo 5. in 6. oktobra, polfinale v soboto in nedeljo, 12. in 13. oktobra, sledil bo še finale, ki bo ob koncu prvega dela prvenstva.

Moške ekipe C- in D-lige pa bodo vključene v eno skupino, s popolnoma drugačnim sistemom tekmovanja. Ekipe bodo odigrale prvi krog naslednji vikend, nato jih bodo porazdelili v šest kakovostnih skupin. Drugo fazo po skupinah bodo odigrali med 21. in 29. septembrom, četrtfinalni obračuni bodo na vrsti v soboto ali nedeljo, 5. in 6. oktobra, polfinale bo v vikendu 12./13. september, sledi finale ob koncu prvega dela prvenstva.

Prvi uradni nastop bodo igralci Sloge Tabor dočakali v četrtek, 12. septembra v Repnu ob 20.30, Soča Marchiol pa bo igrala v Trstu v soboto, 14. septembra proti Coselliju ob 20.00, ki ga tudi letos vodi slovenski trener Zoran Jerončič.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava