Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Dončić bo med vikendom zvezd kar obremenjen

V pričakovanju odločitve, ali bo Luka zaigral na tekmi zvezd, se bo slovenski košarkar zagotovo udeležil dvoboja vzhajajočih zvezdnikov

ZDA |
30. jan. 2019 | 12:33
Dark Theme

V noči na jutrišnji dan po srednjeevropskem času se bo vedelo, ali bo Luka Dončić nastopil na tekmi zvezd severnoameriške košarkarske lige NBA, ki bo 17. februarja v Charlottu. Že danes ponoči pa je bilo jasno in uradno, da bo slovenski košarkar zaigral na dvoboju vzhajajočih zvezd, t.i. »Rising Star Challenge«, ki bo v petek, 15. februarja na istem prizorišču.

Seznam košarkarjev obeh ekip na tekmi vzhajajočih zvezd
Seznam košarkarjev obeh ekip na tekmi vzhajajočih zvezd

Tisti konec tedna - v soboto - bo Luka nastopil tudi na tekmovanju v prikazovanju tehničnih veščin, tako da bo igralec moštva Dallas Mavericks kar obremenjen v Charlottu, ne glede na to, če bo igral tudi v nedeljo ali ne.

Dončić se je pošalil na račun svojega morebitnega nastopanja na tekmovanju v zabijanju:

Lani je naziv najkoristnejšega igralca (MVP) tekme vzhajajočih zvezd pripadel Srbu Boganu Bogdanoviću, ekipa sveta pa je s 155:124 premagala ZDA, kar priča, da je intenzivnost v obrambi obeh ekip v bistvu nična. Dvoboj torej dovoljuje igralcem tudi določeno hudomušnost, kot je že dokazal Dončić. Častni trener ekipe ZDA bo Bostonov zvezdnik Kyrie Irving, ekipo sveta pa bo vodil legendarni košarkar Dallasa in Dončićev soigralec, Nemec Dirk Nowitzki. »Dirk, ne preveč kričati name, prosim,« je Luka izjavil preko Twitterja.

Lukov tvit:

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava