Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Dončić brez končnice, Dragić pa na osmem mestu

Luka in Goran najboljša strelca svojih ekip v ligi NBA

ZDA |
21. mar. 2019 | 10:20
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

V ligi NBA sta ponoči zaigrala oba slovenska košarkarska zvezdnika, ki sta bila prva strelca svojih ekip. Luka Dončić je ob porazu Dallasa v Portlandu (118:126) tudi teoretično ostal brez možnosti, da bi v prvi sezoni v ligi NBA zaigral v končnici. Bolje kaže Goranu Dragiću in Miami Heat, ki je po zmagi nad Spursi (110:105) osmo moštvo vzhoda.

Luka Dončić je bil najboljši strelec moštva Dallas Mavericks. V 29 minutah je prispeval 24 točk, pet skokov in šest asistenc. Teksaško moštvo, z 28 zmagami in 43 porazi, je tudi teoretično zapravilo možnosti, da bi zaigralo v končnici. Brez play-offa so na zahodu ostali tudi Phoenix Suns, nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, Memphis Grizzlies in New Orleans Pelicans.

Miami pa je gostoval pri San Antoniu ter prekinil zmagoviti niz devetih zmag ostrog. Prvi strelec tekme je bil Goran Dragić z 22 točkami v 22 minutah na igrišču, tem pa je dodal še dva skoka in dve podaji.

Miami je s 35 zmagami in 36 porazi osmo moštvo vzhodne konference. Milwaukee Bucks, Toronto Raptors in Philadelphia Sixers so si že zagotovili mesto v končnici. Na vzhodu so brez play-offa ostali lanski podprvaki Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Chicago Bulls in Atlanta Hawks

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava