Torek, 15 junij 2021
Iskanje
NBA

Dončića čaka 200-milijonska pogodba

Postal bo eden najbolje plačanih košarkarjev

ZDA |
8. jun. 2021 | 11:44
Dark Theme

Pri ekipi Dallas Mavericks bodo Luki Dončiću ponudili v podpis novo petletno pogodbo v skupni vrednosti 200 milijonov dolarjev. V pogovoru z novinarji je Dončić na vprašanje, ali jo bo podpisal, šaljivo namignil, da odgovor že poznajo, iz česar bi se dalo sklepati, da je njegov odgovor pritrdilen. S tem si si še za nekaj sezon želijo zagotoviti usluge svojega prvega zvedznika.

Dončić bo tako postal eden najbolje plačanih košarkarjev, medtem ko je bil v zadnji sezoni na sedem mestu v svoji ekipi in na 148. mestu v ligi NBA. Zaslužil je 8,05 milijona dolarjev (6,6 milijona evrov), v novi sezoni pa bo zaslužil 10,17 milijona (8,35 milijona evrov). Z novo pogodbo bi Dončić postal prvi košarkar, ki bi podpisal podaljšanje pogodbe za novinca, višje od 200 milijonov.

Dončić je letos v povprečju dosegel 27,7 točke, 7,2 skoka in 8,6 podaje na tekmo. Njegov odstotek meta v rednem delu je bil 47,9-odstoten, najvišji do sedaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali soglašate s tistimi, ki trdijo, da bi morali imeti cepljeni proti covidu-19 vrsto ugodnosti, kot so, denimo, brezpogojna druženja, potovanja brez obveznega brisa, odprava zaščitnih mask?

7. jun. 2021 | 17:04
Da
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo