Torek, 23 april 2024
Iskanje
NBA

Dončićev Dallas izgubil prvo tekmo finala zahoda

Golden State Warriors zmagal s 112:87

ZDA |
19. maj. 2022 | 10:48
Dark Theme

Golden State Warriors so bili za Dončićev Dallas v prvi tekmi finala zahoda pretrd oreh in so zanesljivo slavili s 112:87, potem ko so vodili vse od 5. minute. Dončić, ki je bil sicer pri Dallasu prvi strelec, skakalec in podajalec, ni imel ravno svojega dne, saj je prispeval »le« 20 točk, sedem skokov in štiri podaje. Izgubil pa je tudi sedem žog, iz igre pa je zadel le šest od 18 metov na koš, z razdalje pa tri od desetih poskusov. Dončić ima sicer v končnici povprečje 31,5 točke.

Dončić po tekmi ni bil zadovoljen. »Moram biti boljši, enostavno moram, to nisem jaz. Moram biti boljši za vso ekipo,« je po tekmi dejal 23-letnik in dodal: »Enostavno so tekmeci opravili dobro delo. To je to.«

To je tretjič, da je Dallas izgubil uvodno tekmo dvoboja v končnici. »A doslej smo vedno našli odgovor,« je po porazu izpostavil glavni trener Dallasa Jason Kidd.

Druga tekma finalnega dvoboja bo v petek prav tako v San Franciscu, tretja pa v nedeljo v Teksasu. Končni zmagovalec obračuna se bo v finalu lige pomeril z zmagovalcem finala vzhodne konference, Bostonom ali Miamijem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava