Ponedeljek, 08 april 2024
Iskanje
NBA

Dragić ponoči v finalu lige NBA

Tekmo bodo odigrali danes ponoči ob 3. uri po našem času

ZDA |
30. sep. 2020 | 13:02
Dark Theme

Goran Dragić bo eden zvezdnikov finala letošnje sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA med Miami Heat in Los Angeles Lakers. Prvo tekmo bodo odigrali danes ponoči ob 3. uri po našem času.

Dragić bo skušal postati četrti slovenski košarkar s šampionskim prstanom. Pred 15 leti sta se ga kot prva slovenska košarkarja veselila Saša Vujačić in Rašo Nesterović, ki sta igrala za San Antonio, tretji slovenski košarkar Beno Udrih, pa si ga je prav tako s Spursi priigral leta 2007. Saša Vujačić si je nato priboril še dva naslova z Lakersi v letih 2009 in 2010.

Proslavljanje osvojitve naslova prvaka vzhodne konference lige NBA po izločitvi Bostona je bilo za kratko. Dragićev Miami je šele v nedeljo zmagal odločilno tekmo in tako zaključil niz s 4:2.

Lakersi naskakujejo 17. naslov prvaka lige NBA, kar bi jih v zmagah izenačilo z Bostonom. Gre za zelo močno ekipo, v kateri med drugim igrata LeBron James in Anthony Davis.

Goran Dragić je pred nočnim odločilnim dvobojem napovedal, da bo ključ za uspeh proti Lakersom ekipna igra s trdno obrambo in skoki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava