Torek, 09 april 2024
Iskanje

Dragić zmagal, Dončić poskrbel za trojni dvojček in izgubil (video)

Dallas Mavericks klonil v New Yorku, Miami Heat pa zmagal v Clevelandu

ZDA |
15. nov. 2019 | 8:43
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Mladi slovenski košarkarski zvezdnik onkraj luže Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA tokrat navduševal občinstvo v legendarni dvorani Madison Square Garden v New Yorku, domača peterka pa je kljub Lukovi sijajni predstavi zmagala s 106:103. Tekmo si je tudi v živo ogledalo več slovenskih navijačev, ki pa se letos za razliko od Dončićevega prvega nastopa v New Yorku v prejšnji sezoni niso skupinsko organizirali in so bili raztepeni po tribunah. Dončić je prispeval 33 točk, 11 podaj in 10 skokov ter dosegel peti trojni dvojček to sezono. Vse to pa ni bilo dovolj proti sicer ne najboljši ekipi New Yorka, ki je vknjižila šele tretjo zmago na 12 tekmah v letošnji sezoni.

Bistveno boljši pa so košarkarji Miami Heat, ki so druga najboljša ekipa vzhodne konference. Tokrat je moštvo s Floride zmagalo v Clevelandu s 108:97, Goran Dragić pa je prispeval devet točk, tri skoke in sedem podaj.

Ponoči je igral tudi italijanski košarkar Nicolò Melli, ki je za zmago New Orleans Pelicans proti Los Angeles Clippers zbral dva skoka in podajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava