Sreda, 13 november 2019
Iskanje
NBA

Epski dvoboj Luke Dončića in LeBrona Jamesa (video)

Oba sta vpisala trojnega dvojčka in naenkrat poskrbela za več rekordov

ZDA |
2. nov. 2019 | 16:18
Dark Theme

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić pri svojih komaj 20 letih s sijajnimi predstavami onstran Atlantika na novo piše zgodovino severnoameriške košarkarske lige. Ljubljančan je v petek ponoči prišel do svojega desetega kariernega trojnega dvojčka, kar je največ v ligi NBA pri košarkarjih, ki še niso dopolnili 21. rojstnega dne. Dončićevo moštvo Dallas Mavericks je sicer izgubilo proti ekipi Los Angeles Lakers po podaljšku s 110:119.

Nosilca igre pri obeh moštvih sta na tekmi dosegla trojnega dvojčka. Dončić je v 38 minutah pod obročema vpisal 31 točk, 15 asistenc in 13 skokov, njegov super zvezdniški tekmec v vrstah jezernikov LeBron James pa 39 točk, 16 asistenc in 12 skokov. Postala sta košarkarja, med katerima je največja starostna razlika na isti tekmi, na kateri sta dosegla trojnega dvojčka. Razlika v letih med njima znaša 14 let in 60 dni. Obenem sta postala najstarejši in najmlajši košarkar z doseženim trojnim dvojčkom z najmanj 30 točkami, 15 podajami in 10 skoki v zgodovini lige NBA na isti tekmi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo