Torek, 09 april 2024
Iskanje

Fabio Fognini kralj Monte Carla

Zmaga spet Italijanu po več kot 50 letih, kot zadnji italijanski teniški igralec na tem tekmovanju slavil Nicola Pietrangeli leta 1968.

21. apr. 2019 | 18:56
Dark Theme

Zmagovalec teniškega turnirja ATP serijemasters v Monte Carlu z nagradnim skladom 5,2 milijona evrov je Italijan Fabio Fognini. V finalu je 13. nosilec premagal Srba Dušana Lajovića s 6:3, 6:4. Fognini je tako dosegel prvo italijansko zmago v kneževini po več kot 50 letih; pred njim je namreč kot zadnji italijanski teniški igralec na tem tekmovanju slavil Nicola Pietrangeli leta 1968. Obenem pa je Fognini na najboljši način nadgradil prejšnje nastope na letošnjem turnirju, ko je med drugimi v polfinalu premagal tudi enajstkratnega zmagovalca Monaka Španca Rafaela Nadala. Kot šele 13. nosilec pa je tudi izenačil dosežek Brazilca Gustava Kuertna iz leta 1999 kot najnižje postavljeni igralec z zmago v Monte Carlu.

Skupno je za 31-letnega Italijana to deveta turnirska zmaga v karieri in prva po lanskem Sao Paulu.

Dušan Lajović je nastopil v svojem prvem finalu mastersa ATP, kljub porazupa ne bo preveč razočaran; napredoval bo na 24. mesto lestvice ATP, iz bogatega nagradnega sklada pa bo dobil 484.950 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava