Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Giro tudi na Matajurju in po Kobaridu?

Petnajstdnevnik Dom o možnosti etape dirke po Italiji 2020 v Benečiji

Čedad |
15. maj. 2019 | 19:21
Dark Theme

»Giro d’Italia« 2020 cilja na Matajur. Petnajstdnevnik Dom je s tem naslovom odprl novo številko kulturno verskega lista, ki je izšla danes. V članku, ki ga je podpisal novinar Ezio Gosgnach, je zapisano, da obstajajo dobre možnosti, da bi že prihodnje leto dirka po Italiji spet (zadnjič so se kolesarji po teh krajih mudili pred tremi leti) obiskala Benečijo, tokrat z na papirju spektakularno etapo s ciljem na Matajurju v kraju na Lazeh, kjer je ceste konec in kjer ima svoj sedež koča Pelizzo, ki jo ljubitelji gora nedvomno poznajo.

Za organizacijo etape si prizadeva dinamični Enzo Cainero, duša oziroma boter vseh zadnjih etap Gira v Furlaniji Julijski krajini. Če naj bi dirka po Italiji do leta 2022 obiskala Višarje, bi lahko pred tem organizatorji začrtali traso etape, ki bi se zaključila na Matajurju. Cainero je o omenjeni možnosti javno spregovoril v soboto, 4. maja, v Špetru med predstavitvijo amaterske kolesarske dirke Help Haiti. Prihodnje leto bo namreč etapa zagotovo startala v vojaški bazi v Rivoltu, saj bo akrobatska eskadrilja Frecce Tricolori praznovala 60 let. Cainero ne izključuje, da bi se lahko tista preizkušnja zaključila ravno na Matajurju. V preteklih tednih oziroma mesecih naj bi si izvedenci že ogledali morebitno progo, po Benečiji pa se tudi širijo govorice, da bi lahko kolesarji tudi prečkali nekdanjo mejo in obiskali Kobarid.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo