Petek, 09 december 2022
Iskanje

Goran Dragić gre v New York

Slovenski košarkarski as po novem član ekipe Brooklyn Nets

21. feb. 2022 | 19:33
Dark Theme

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je novi član Brooklyn Nets. Pri 35 letih bo to njegov peti klub v ligi NBA, pogodbo pa je podpisal za veteranski minimum do konca sezone, je STA sporočila managerska agencija BDA SportsInternational. Dragiću, ki je bil v tej sezoni član Toronto Raptors, a od konca novembra lani ni več stopil na parket, se je tako uresničila želja, da bi v zaključku kariere dobil še eno priložnost za osvojitev naslova v ligi NBA. 2020 je z Miamijem izgubil v finalu proti Los Angeles Lakers.

Brooklyn Nets, ki ga vodi Steve Nash, nekdanji mentor Gorana Dragića, ko je ta pred 14 leti prišel v ligo NBA oziroma Phoenix Suns, je bil na začetku te sezone eden glavnih favoritov za naslov. Na tako imenovanem »power rankings« lige NBA oziroma lestvici razmerji moči je zasedal drugo mesto takoj za lanskimi prvaki Milwaukee Bucks.

Tekom sezone so se stvari v Brooklynu močno spremenile. Od trojice zvezdnikov, Kevinu Durantu, Kyleu Irvingu in Jamesu Hardnu, vidno vlogo igra le Durant. Irving zaradi nasprotovanja cepljenju proti covidu-19 ne sme igrati na domačih tekmah, Harden pa je po pol leta zapustil Brooklyn in odšel v Philadelphio.

Brooklyn, ki je v zameno za Hardna dobil Bena Simmonsa, Setha Curryja in Andrea Drummonda, je trenutno na robu uvrstitve v končnico – z izkupičkom 31-28 je osmi na vzhodu, na »power rankings« lige NBA pa zaseda šele 17. mesto.

Goran Dragić, ki ima na 872 odigranih tekmah v ligi NBA povprečje 13,9točk in 4,8 podaje, bo imel pri Nets, katerega lastnik je tajvansko-kanadski milijarder Joseph Chung-Hsin Tsai, med drugim ustanovitelj podjetja Alibaba, zanimivo družbo na mestu organizatorja igre. To vlogo namreč opravljajo Ben Simmons, Kyrie Irving, Patty Mills, Cam Thomas in Seth Curry.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava