Torek, 18 februar 2020
Iskanje

Ilka šampionka tudi v dobrosrčnosti

Slovenska alpska smučarka uresničila željo devetletni Nini in njenemu sedemletnemu bratcu Aleksu

21. feb. 2019 | 12:45
Dark Theme

Ilka Štuhec se je po koncu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, na katerem je osvojila zlato kolajno v smuku, na poti na naslednje prizorišče svetovnega pokala za kratek čas vrnila domov v Maribor ter uresničila željo devetletni Nini in njenemu sedemletnemu bratcu Aleksu. Podarila jima je smučarsko opremo in jima omogočila smučarski tečaj.

Ilka je po pošti na naslov Ilkina pošta, Hitra cesta 1, 2002 Maribor, od deklice iz Zgornje Savinjske doline prejela pismo z risbico, ki jo je zelo ganilo.

»Draga Ilka, jaz sem Nina iz 4. razreda, stara sem devet let. Zelo rada te gledam, ko zmaguješ in dobiš medaljo. Ker živimo sami (mami, bratec, jaz), moja mami pa je brez službe, še nisem bila na nobenem tečaju. Mami pravi, da nama bo z bratcem kupila smuči in naju vpisala na tečaj, ko bo dobila službo. Potem bom mogoče smučala kot ti.« Devetkratna zmagovalka tekem svetovnega pokala se je odločila, da prehiti Ninino mamo in deklici uresniči željo. Nina in njen brat Aleks se v času šolskih počitnic udeležujeta tečaja na smučišču Trije kralji. Tečaj traja do petka, ko bodo imeli tečajniki tudi čisto pravo tekmo za zaključek. Ilka je poskrbela za vso opremo, ki sta jo potrebovala, in upa, da ju bosta še velikokrat uporabljala.

Naslov Ilkina pošta je še vedno aktualen in odprt, so sporočili iz Ilkine ekipe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo