Četrtek, 04 april 2024
Iskanje

Ivanu Peterlinu četrti mandat

Redni 48. občni zbor ZSŠDI je bil volilnega značaja

13. apr. 2019 | 0:30
Dark Theme

Na 48. rednem, tokrat volilnem, občnem zboru Združenja slovenskih športnih društev v Italiji v dvorani Zadružne kraške banke na Opčinah so za nov dveletni mandat potrdili dosedanjega predsednika Ivana Peterlina. Zanj bo četrti predsedniški mandat, odkar je leta 2013 zamenjal dolgoletnega predsednika športne krovne organizacije Jurija Kufersina. Izvolili so tudi nove člane izvršnega odbora, nadzornega odbora in razsodišča, podelili priznanja za življenjsko delo in zvestobo slovenskemu športu ter »črtali« nekaj društev, ki niso bila več dejavna.

Za Peterlina je glasovalo 37 društev na skupno 46 prisotnih (volilnih upravičencev - društev - je 59). To se pravi, da je bila podpora 80 odstotna. Včeraj so izvoli tudi nove člane izvršnega odbora, nadzornega odbora in razsodišča. Novi izvršni odbor po novem sestavljajo: Andrej Vogric (29 glasov), Peter Žerjal (28), Rajko Petejan (28), Jan Gregori (27), Maja Peterin (24), Sonia Sirk (22), Edi Sosic (19), Petra Krizmancic (17). Prva neizvoljena je bila Sabina Slavec (16), za njo pa še Maurizio Vidali (11) in Tamara Majer (6). Trije efektivni člani nadzornega odbora so: Samo Kokorovec (30), Mitja Primosig (27), Nadja Kralj (25). Suplenta pa sta Claudio Starc (25) in Paolo Vidoni (23). Trije efektivni člani razsodišča so: Benjamin Černic (30), Boris Bogatec (30) in Jure Kufersin (29). Suplenta pa: Raffaela Zavadlav (27) in Francesca Simoni (15).

Po izčrpnem predsedniškem poročilu so iz združenja »črtali« osem društev. Odbojkarski klub Bor, atletski klub Bor in plavalni Bor so postali sekcije športnega združenja Bor. AŠD Škuadra Uoo je prekinila dejavnost kot tudi ŠZ Govolley ter navtično športno društvo Sidro iz Doberdoba. Športno-kulturni društvi Kremenjak in Briški grič pa sta se odločili, da bosta po novih pravilih le kulturni. Po novem je torej v združenju včlanjenih 51 društev (doslej 59). Iz blagajniškega poročila (prebral ga je odbornik Jan Gregori) smo razbrali, da znaša skupni primanjkljaj (na dan 31. 12. 2018) 13.745 evrov (lanska izguba je sicer le 917 evrov). Skupno je bilo stroškov 681.121 evrov, prihodkov pa 680.104 evrov. Predsednik Poleta Samo Kokorovec je nato skupščini predstavil načrt Športnega muzeja Slovencev v Italiji, ki bi ga sprva lahko gostil openski športni center na Pikelcu, nato pa bi stalno mesto dobil na Stadionu 1. maja v Trstu. Predlog in začetni načrt je sad prizadevanj dolgoletnega novinarja našega dnevnika in urednika spletne strani slosport.org Branka Lakoviča.

Več v današnji (sobotni) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava