Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

Jaš Farneti: Luna Rossa favoritinja

Pogovor s profesionalnim čupinim jadralcem, ki z zanimanjem sledi Ameriškemu pokalu

Trst |
18. feb. 2021 | 15:51
Dark Theme

Čupin jadralec Jaš Farneti z zanimanjem sledi Ameriškemu pokalu. Profesionalni jadralec, ki ravno danes slavi 30. rojstni dan (vse najboljše!), upa, da bo v letošnji sezoni več regat kot lani. Glavna cilja sta nastopa na EP v razredu Melges 24 v Portorožu in na SP v razredu Melges 32 na Sardiniji.

V finalu pokala Prada Luna Rossa vodi s 4:0 proti Ineosu. Imajo Italijani zmago dejansko že v žepu ali se lahko Britanci vrnejo v igro?

Mislim, da se bo Ineos, ki je sicer v predtekmovanju gladko prevladal in se direktno uvrstil v finale, po takem zaostanku težko vrnil v igro. Luna Rossa je v zadnjih tednih dodatno razvila svojo jadrnico in izpilila taktiko regatiranja.

Kako je moštvu Luna Rossa uspel tak napredek v primerjavi s predtekmovanjem, ko je imelo kar nekaj težav?

Menim, da se je Luna Rossa na začetku nekoliko skrivala. Moštvo je že imelo pripravljeno nekaj izboljšav za jadrnico in jih v pravem času uporabilo. Zdaj ima jadrnica nove foile in nova jadra in to se na hitrosti še kako pozna. Novosti so delovale, tako da so inženirji naredili pravo potezo.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo