Torek, 09 april 2024
Iskanje

Jernej Terpin in David Umek končala svojo pot v play-offu

Četrtfinale odbojkarske A2-lige

Trst |
18. apr. 2021 | 21:09
Dark Theme

V tretji odločilni četrtfinalni tekmi play-offa odbojkarske A2-lige je Agnelli Tipiesse Bergamo, pri katerem nastopata Števerjanec Jernej Terpin in Tržačan David Umek, izgubil po petih nizih (2:3) proti Brescii in tako končal svojo pot v play-offu.

Prvi niz je pripadel Brescii s Cisollo in Tibertijem na čelu, nato pa je Bergamo tudi po zaslugi Števerjanca Jerneja Terpina povedel v nizih z 2:1. Četrti niz je vnovič osvojila Brescia, tako da je o razpletu tekme in potniku v polfinale odločal zadnji skrajšani niz. Brescia je v zadnjem niz ves čas diktirala ritem, naposled pa je Bergamo povedel 13:12 in imel tudi prvo zaključno žogo 14:13, a je ni izkoristil, po dveh napakah pa prepustil slavje nasprotnikom.

Brescia, ki je redni del zaključila šele na 8. mestu, bo v polfinalu igrala proti Sieni. V polfinale se je včeraj uvrstil tudi Cuneo, ki bo igral za finale proti Prismi Taranto, kjer nastopa Štmavrc Sandi Persoglia.

Bergamo, ki je redni del zaključil daleč pred vsemi na prvem mestu in slavil tudi italijanski pokal, pa se je moral danes že posloviti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava