Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Kdo se bo uvrstil v finalni izbor?

V petek, 28. decembra v Gorici prireditev Naš športnik - Medijske hiše iz zamejstva sestavile ožji izbor kandidatov za finalni izbor

Gorica |
28. nov. 2018 | 19:00
Dark Theme

Čez mesec dni bomo primorske medijske hiše (Primorski dnevnik, Slovenski deželni sedež Rai, spletna stran slosport.org, TV in Radio Koper ter Primorske novice) razglasile najboljše športnike Primorske v koledarskem letu 2018. Prireditev Naš športnik, 35. skupno nagrajevanje najboljših športnikov in športnic Primorske z obeh strani meje, bo letos na Goriškem v petek, 28. decembra ob 20. uri. Podelitev bo gostil goriški Kulturni dom.

Šestič zapored bomo skupno izbirali najboljše športnike, športnice in ekipe na podlagi skupnih seznamov kandidatov oziroma nominirancev. To predvideva, da v vsaki kategoriji se za končno zmago potegujejo skupaj slovenski športniki iz Italije in Slovenije. Dokončni seznami šestih nominirancev za vsako kategorijo bodo znani čez kak teden, pred tem pa smo primorske medijske hiše iz zamejstva sestavile ožji seznam kandidatov za končni izbor. Športni novinarji Primorskega dnevnika, Deželnega sedeža Rai za FJK in spletne strani slosport.org smo torej izbrali po štiri športnice, športnike in ekipe, ki so v sončnem letu 2018 izstopali po svojih rezultatih in uvrstitvah. Le nekateri (najboljši) s te strani meje se bodo uvrstil v finalni izbor šestih (skupnih) nominirancev, ki bodo nastopili na nagrajevanju v Gorici in se bodo potegovali za ngrado naš športnik.

Med športnicami s te strani meje smo izbrali košarkarico Eriko Bric (Delser Crich Udine), jadralko Jano Germani (TPK Sirena), kotalkarico Metko Kuk (AŠD Polet) in jadralki Giorgio Sinigoi in Saro Zuppin (JK Čupa/TPK Sirena).

V moški konkurenci smo uvrstili v predizbor odbojkarja Lorisa Maniaja (Piacenza/Sloga Tabor) in Jerneja Terpina (Monza/Mondovì), hitrohodca Fabia Ruzzierja (Altetica Master Trieste/AK Koper) in plavalca Kristjana Vidalija (Rari Nantes).

Med ekipami pa smo slovenski športni novinarji s te strani meje izbrali člansko ekipo Jadrana, nogometaše Juventine in Mladosti ter člansko ekipo odbojkaric Zaleta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava