Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Konec maja volilni občni zbor ZSŠDI

Predsednik Ivan Peterlin bi rad ostal na čelu športne krovne organizacije še en mandat

Trst |
19. apr. 2021 | 7:33
Dark Theme

Volilni občni zbor ZSŠDI, ki bo letos jubilejni 50., bo konec maja. Bolj natančno v nedeljo, 30. maja. Tako je ta teden sklenil izvršni odbor športne krovne organizacije Slovencev v Italiji. »Sprva je bil občni zbor, ki je letos volilnega značaja, na sporedu aprila, a smo ga zaradi pandemije in slabe epidemiološke slike preložili. Zdaj, ko se zdravstvena situacija počasi umirja in je premier Draghi napovedal počasno odprtje vseh dejavnosti v državi, smo se odločili, da bi organizirali občni zbor v prisotnosti predsednikov društev oziroma delegatov. Odločitev izvršnega odbora je sicer padla dan pred Draghijevo izjavo,« je dejal predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, ki mu letos zapade. Na čelu Združenja slovenskih športnih društev v Italiji je od leta 2013. Peterlin je še dodal, »da bo občni zbor na Goriškem.Odločiti se moramo med športno dvorano Mirka Špacapana, telovadnico v Sovodnjah ali dobra varianta bi bilo tudi pokrito kotalkališče Vipave na Peči, kjer je še lažje upoštevati vsa protikoronska priporočila. Občni zbor bo v jutranjih oziroma dopoldanskih urah.« Peterlin, je na vprašanje, ali bo spet kandidiral za predsednika, odgovoril pritrdilno: »Rad bi opravil še en (dveletni) mandat, saj bi nadaljeval z začetimi projekti: Europeada, Igre prijateljstva, Stadion 1. maja in utrjevanje slovenskega jezika.«Predsedniški kandidati morajo kandidaturo vložiti do nedelje, 16. maja. Mandat zapade tudi izvršnemu odboru.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo