Četrtek, 17 oktober 2019
Iskanje

Konec sezone za Ilko Štuhec

Po padcu na današnjem smuku v Crans Montani je podroben zdravniški pregled pokazal poškodbi obeh kolen

Švica |
23. feb. 2019 | 17:05
Dark Theme

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je po padcu na današnjem (sobotnem) smuku v Crans Montani že končala sezono. Iz njene ekipe so sporočili, da je podroben zdravniški pregled pokazal poškodbi obeh kolen, zaradi česar Mariborčanka ne bo mogla nadaljevati letošnje sezone. Najboljša slovenska smučarka si je strgala zadnjo križno vez v levem kolenu in utrpela še udarec v kost v desnem kolenu. Obe koleni je imela Mariborčanka v svoji karieri že poškodovani.

Proge Mont Lachaux se je Štuhčeva lotila kot prva tekmovalka, zgoraj ji je kazalo dobro, v sredinskem delu pa je po predolgem skoku v zavoj prišla izven linije, izgubila ravnotežje in padla. S precejšnjo hitrostjo je nato pristala v zaščitni ogradi, a je po krajšem času sama vstala in se nato sama spustila do ciljne arene, kjer je z nasmeškom pozdravila gledalce.

Čeprav je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, se je Mariborčanka, ki je v tej zimi uprizorila udarno vrnitev v belo karavano po resni poškodbi kolena sezono prej, kasneje zaradi bolečine v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico. Magnetna resonanca je naposled pokazala, da si je poškodovala obe koleni.

Današnji smuk je pripadel Sofii Goggi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo