Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Konec sezone za Sofio Goggio in Victorio Rebensburg

Po današnjih padcih na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu

9. feb. 2020 | 18:25
Dark Theme

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Superveleslalom svetovnega pokala alpskih smučark v Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji se je zelo slabo razpletel za olimpijski prvakinji, aktualno smukaško Italijanko Sofio Goggio in nekdanjo veleslalomsko Nemko Viktorio Rebensburg. Obe sta padli ter utrpeli poškodbi, ki za obe pomenita predčasen konec sezone.

Rebensburgova je s kolenom udarila v smučarska vratca in nekaj minut ležala ob progi. Nato se je pobrala in prismučala v cilj. Sprva je kazalo, da niutrpela hujših posledic. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, pa je pregled z magnetno resonanco v bolnišnici v Garmischu razkril zlom glave golenice. Operacija ne po potrebna, bo pa mirovanje dolgo vsaj šest tednov. Takšen razplet pase je zgodil le 24 ur po tem, ko je v Garmischu prvič na smukih stala nanajvišji stopnički zmagovalnega odra.

Sezono je po padcu končala smukaška olimpijska prvakinja iz Pjongčanga Sofia Goggia. Italijanko je vrglo s proge na istem mestu kot Rebensburgovo, priletela je v zaščitno mrežo, iz katere so jo morali rešiti, ter si zlomila levo roko.

Sedemindvajsetletnica je brez pomoči prismučala v cilj. A si je z desno roko podpirala levo. Kot je potrdil pregled v bolnišnici v Garmischu, je Italijanka utrpela zlom roke, potem ko je z njo udarila v vratca. Čaka jo operacija in vsaj šest tednov mirovanja.

Edina slovenska predstavnica v hitrih disciplinah Ilka Štuhe je superveleslalom končala na 20. mestu. Zmagala je Švicarka Corinne Suter

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava