Četrtek, 04 april 2024
Iskanje

Koper želi postati epicenter košarke v regiji Alpe Jadran

Projekt košarkarski klub Sixt Primorska je zgodba o uspehu. V treh letih obstoja je bil Koper dvakrat slovenski pokalni prvak, osvojil je slovenski superpokal, postal nov član elitne lige Aba, razmišljanje in želje vodilnih v klubu pa se tu ne končajo

Koper |
6. apr. 2019 | 17:02
Dark Theme

»Naslednjo sezono gremo po prvo mesto v ligi Aba,« pravi direktor Matej Avanzo. »Sixt Primorska je bila ustanovljena, ker so se določeni ljudje odločili, da ne bodo več poslušali jamranja, kako je vse narobe v slovenski košarki. Gregor Vuga, Miha Debevec in Klemen Pur so idejni očetje tega projekta in njim gre zasluga, da ima slovenska obala znova stabilno in uspešno košarkarsko sredino. Njihova želja niso zmage in naslovi oziroma pokali, to so ljudje, ki želijo spremeniti slovensko košarko in življenje nasploh,« je po zmagi Sixt Primorske v finalu lige Aba 2 začel pripoved Matej Avanzo.

»Naš idejni vodja, Gregor Vuga, je res poseben lik. Je nor na košarko in ima zelo nekonvencionalne poglede na stvari, tako v poslovnem delu kot športu. Ko je ustanovil klub, je rekel, da je njegova želja igrati v Bonifiki proti Crveni zvezdi. Vsi smo ga gledali s skepso, a ta trenutek je zdaj postal resničnost. Če ga zdaj, ko smo se uvrstili med regionalno elito, vprašate za nadaljnje načrte, vam bo rekel, da hoče osvojiti ligo Aba in nato igrati v evroligi. Seveda je treba na vse gledati malo z zadržkom, a to ni daleč od resnice. Osebno menim, da takoj ne moremo osvojiti lige Aba, se pa bomo zagotovo že v prvi sezoni potegovali za prva štiri mesta in uvrstitev v evropska tekmovanja,« pravi Avanzo.

Želja vodstva kluba je dobiti tudi nekaj lokalnih pokroviteljev, morda v ime kluba dodati Koper, predvsem pa združiti ves potencial, ki ga ima širše okolje. Radi bi, da Koper postane košarkarsko središče za vso Primorsko, del severne Italije oziroma Trsta in okolice ter hrvaške Istre.

S tem bi klub dobil osnovo za boljši igralski kader.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava