Četrtek, 11 avgust 2022
Iskanje

Košarka: prvenstva se bodo nadaljevala le za tiste, ki to zmorejo

Tako je odločila deželna košarkarska zveza Fip po opravljeni anketi med deželnimi klubi

FJK |
4. jan. 2022 | 15:42
Dark Theme

V nasprotju z deželno košarkarsko zvezo Fip za Veneto je deželni odbor za Furlanijo Julijsko krajino danes določil, da se bodo prvenstva tudi po božično-novoletnem premoru nadaljevala po ustaljenem urniku.

Anketa med deželnimi košarkarskimi klubi je pokazala, da bi lahko le okrog 12 klubov imelo težave z nadaljevanjem dejavnosti v prihodnjih tednih zaradi karanten, okužb ali suma okužb oziroma zaradi nezadostnega števila cepljenih. Tudi v košarki bo od 10. januarja dalje obveljalo pravilo, da lahko igrajo samo tisti z okrepljenim covidnim potrdilom.

Zato v naši deželi ne bo prekinitev prvenstev, igrale pa bodo le tiste ekipe, ki to zmorejo in si želijo. Možne bodo tudi začasne zamrzitve nastopov, s tem da bodo preložene tekme nato nadoknadili v času, ki bo za klube bolj primeren oziroma ko bo zakonodaja manj stroga. Zveza bo sprejemala vse prošnje za preložitev tekem brez dodatnih stroškov ali kazni.

Iz ankete, na katero je odgovorilo 87 % košarkarskih klubov v FJK, izhaja, da je 8,7 % igralcev necepljenih, med trenerji in spremeljvalci pa je teh 4 %. Največ neceljenih (21 %) je v mladinskih kategoriji, npr. under 14.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava