Četrtek, 18 avgust 2022
Iskanje

Košarkarska pravljica tudi v filmu

Premiera filma Gorana Vojnovića bo 3. junija v dvorani Stožice

4. maj. 2022 | 17:44
Dark Theme

Slovenija bo skoraj pet let po zgodovinskem in največjem uspehu slovenskega športa dobila dokumentarni film, ki bo v 113 minutah prikazal ozadje ob osvojitvi zlate medalje na košarkarskem evropskem prvenstvu v Istanbulu. Premiera filma z naslovom 2017 in podnaslovom Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak, bo 3. junija v dvorani Stožice. V dokumentarnem filmu 2017, katerega režiser in scenarist je Goran Vojnović, je prikazana slovenska reprezentanca od prvih pripravljalnih tekem do legendarne zmage in dviga pokala. Vojnović je gledalce popeljal v zakulisje evropskega prvenstva, ki je 2017 združilo vso Slovenijo, ter gledalcem predstavil zgodbe vseh dvanajstih igralcev, selektorja, trenerskega štaba in drugih udeležencev pri tem uspehu. Za to je uporabil doslej še nikdar viden material iz arhivov, posnetke Mednarodne košarkarske zveze ter televizijske hiše Pro Plus.

Telemach-premiera filma 2017, ki je nastal v sodelovanju produkcijske hiše December in Košarkarske zveze Slovenije (KZS) s podporo Slovenskega filmskega centra, bo 3. junija celodnevni športno - kulturni dogodek.

V dopoldanskem času bodo tribune Stožic zasedli osnovnošolci in srednješolci, ki si bodo lahko poleg filma ogledali še celoten športni park Stožice in razstavo zgodovinskih športnih dosežkov, zvečer ob 20. uri pa organizatorji pričakujejo športne navdušence in ljubitelje filma iz vse Slovenije. Tako dopoldanske kot popoldanske projekcije se bodo udeležili nekateri člani zlate reprezentance, med njimi je svoj prihod že potrdil kapetan Goran Dragić.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava