Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

»Kozamernik me je povabil na večerjo«

Jernej Terpin po zmagi italijanskega odbojkarskega pokala v A2- in A3-ligi

13. mar. 2021 | 10:06
Dark Theme

Jernej Terpin si bo 11. marec 2021 bržkone zapomnil za celo življenje. Z ekipo Agnelli Tipesse Bergamo je osvojil italijanski pokal Del Monte A2- in A3-lige. S 3:0 so odbojkarji Bergama, ki premočno vodi v rednem delu A2-lige, premagali Porto Viro iz A3-lige. Najboljši na igrišču je bil ravno 25-letni števerjanski odbojkar, nekdanji igralec Olympie, ki je prispeval 21 točk (5 v servisu in 16 v napadu), in bil izbran za najboljšega igralca srečanja.

Jernej, čestitke. Ste zmago dolgo praznovali?

Smo, do jutra, a v mejah dovoljenega. Zmago je bilo treba vendarle proslaviti.

Prejeli ste nagrado za najboljšega igralca. Je bila to vaša najboljša tekma doslej?

Ne. Po odstotkih, tako v napadu kot sprejemu, sem že igral boljše. Mislim, da sem najboljšo odigral v polfinalu proti Cuneu, ki je bila po mojem mnenju pravi finalni obračun pokala. Saj je bila tekma bolj intenzivna, tudi bolj dopadljiva. Mi smo zaigrali bolj prepričljivo, Cuneo pa je seveda bolj konkurenčen, z vsem spoštovanjem do Porto Vira.

Najbrž je bilo čestitk od vsepovsod. Katerih ste se najbolj veselili?

Presenetilo me je, da so mi čestitali čisto vsi igralci Monze, kjer sem pred leti nastopal v A1-ligi. Celo nekdanji soigralec Plotnytsky, ki zdaj igra pri Perugi in sodi med najboljše sprejemalce v superligi. Čestital mi je tudi Jan Kozamernik in me povabil na večerjo. Res prijetno mi je pri srcu, da so se spomnili name in me gledali.

Kdo pa se je oglasil iz Gorice?

Čestitali so mi pri SSO-ju s predsednikom Walterjem Bandljem na čelu. V Števerjanu so bili tudi zelo zadovoljni.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava