Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Kras in Juventina s polnim izkupičkom

Kras presenetila drugouvrščene Goričane, Juventina iztržila vse tri točke proti višjeuvrščenemu - Primorje nadaljuje »lov« na Pro Cervignano, medtem ko se Sistiana Sesljan oddaljuje od play-offa

10. mar. 2019 | 17:45
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA -

Juventina - Gemonese 1:0 (1:0)

Strelec: Hriberšek v 32. minuti

Juventina: Malusà, Kogoi, F. Marini, Innocenti, N. Marini, Romanelli, Hriberšek, Kožuh, Fiorenzo (Madonna), Zuliani, Veljkovič (Banini). Trener: Sepulcri.

Juventina je proti Gemoneseju zmagala in jo tudi prehitela. Zaradi okrnjene postave (odstotna sta bila Racca, Zorzut in Kerpan) je trener nekoliko spremenil postavo, ki pa je – kot kaže končni izid – dobro dela. Igra je bila vseskozi zelo živahna, hitra in napadalna. Med protagonisti srečanja sta bila nedvomno Hriberšek, tudi avor edinega gola (strel z desne strani v 32. minuti) in vratar Mallusà, ki je odlično ubranil dva nevarna napada. Če je bil prvi polčas zelo napet, se je tako nadaljevalo tudi v drugem delu, ko pa so nasprotniki v lovu rezultata postajali vse bolj živčni. To se je poznalo tudi v številu kartonov, ki jih je bilo na koncu toliko, da je morala Gemonese zadnje minute odigrati v desetih. V končnici je Juventina hotela podvojiti še z Zulianijem, a je bil strel lahek plen za nasprotnike.

Kras Repen - Pro Gorizia 1:0 (1:0)

Strelec: Menichini v 5. minuti

Kras: D’Agnolo, Brandmayr, Cudicio, Simeoni, Dukić, Zappalà (Savron), Vesques, Radujko, Menichini (Petracci), Grujič, Sabadin (Celea). Trener: Knežević.

Kras se je proti višjeuvršeni ekipi spet izkazal in vknjižil vse tri razpoložljive točke. Proti Pro Gorizii, ki zaseda visoko drugo mesto, je bil odločilen že uvoden gol Menichinija, ki ga je dosegel po predložku iz kota z glavo. Tudi v nadaljevanju so bili repenski nogometaši boljši, Goričani pa jim večjih preglavic niso delali. V drugem polčasu je bil pred vrati nevaren še Petracci, ki je na igrišče stopil na koncu prvega dela namesto Menichinija, ki je ob koncu prvega dela občutil bolečino v kolenu.

PROMOCIJSKA LIGA

Mladost - Zaule 0:0

Mladost: Catamessa, Malaroda, Manià (Ferrigno), Tabai, Candusso, E. Cadez, Caus (Merlo), Furlan, Ligia (A. Cadez, Perobon, Sangalli (Milan). Trener: Caiffa.

Mladost bi proti višjeuvrščeneni ekipi Zaule lahko vknjižila kaj več, saj so v bistvu v Doberdobu ravno domači nogometaši diktirali ritem napada. A so tudi s točko zadovoljni.Zaule je močnejši odpor nudil samo v prvih dvajsetih minutah, nakar je v ospredje stopila Mladost. V napadu je bila prodorna sprva s Tabajem, ki je zgrešil sam pred vratarjem, nato s Furlanom. Podobno se je ponovilo v drugem delu, ko je igro v rokah še naprej držala Mladost, Zaule pa so s težavo prehajale v napad. Zaradi prekrška je sodnik izključil Candussa, zato je Mladost od 30. minute igrala v desetih. »Škoda, da je sodnik že v prvem delu spregledal napako nasprotnikovega branilca, ki se je žoge dotaknil z roko. Veseli smo vsekakor točke, saj bi se lahko razšli tudi brez nje, res pa je, da smo bili blizu zmagi. Spodbudno je tudi, da je na igrišču zaigralo pet mladincev,« je po tekmi še povedal predsednik Cadez.

San Giovanni - Primorje 1:0

Strelec: Lionetti v 70.

Primorje: Contento, Casseler, Tomizza, Gerbini, Cofone (Lizzul), Sain, Lombardi, Tonini (Marincich), Lionetti, Orlando (Semani), Millo – Spadoni, Sessi, Blasina, Fuligno, Zarattini, Poropat. Trener: Allegretti.

Primorje je proti pepelki prvenstva San Giovanniju odnesel vse tri točke in tako nadaljuje »lov« na Pro Cervignano, ki vodi na lestvici z 2 točkama naskoka. V napadu so bili proseški nogometaši ves čas zelo aktivni, zadeli so dve vratnici, Millo je skušal vratarja presenetiti tudi iz razdalje 40 metrov. Tekmo je nato odločil šele gol v 70. minuti Lionettija, ki je vendarle premagal vratarja po predložku Tomizze iz 40 metrov. Dobro je delovala tudi obramba, ki je zadrževala nasprotnikove napadalce, ki so se predvsem na začetku srečanja hitro vračali v protinapade.

Sistiana Sesljan - Pro Romans Medea 1:1

Sistiana Sesljan: Gon, Crosato (Disnan), Del Bello, Francioli (Cociani), Fabris (Antonič), Carli, R. Del Rosso, Miklavec (Carlevaris), D. Colja, Božičič, Tawgui (Pocecco). Trener: Musolino.

Četudi je bil Sistiana Sesljan favorit, je doma ostala le točka. Vseeno premalo, če se želijo Musolinovi fantje uvrstiti v play-off. Razlika, ki jih ločuje od drugega mesta, je zato vse večja in po današnjem krogu znaša že 10 točk. Medea je edini gol dosegla že v prvem polčasu z Dragoslavljevićem, ko so sesljanski nogometaši dobesedno zaspali. Edini gol za domačo ekipo je v 22. minuti dosegel Colja, kar pa je bilo premalo. »Vseskozi smo trpeli in to je rezultat,« je bil po tekmi razočaran predsednik Pacor.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja - Sangiorgina 1:2 (1:0)

Strelec: Bečaj

Zarja: Budicin, Spinelli (Albertini), Norante (Cislaru), Capuano, Varglien, Cottiga (Črgan), Čepar, Bečaj, Bernobi, Cappai, Racman. Trener: Campo.

V derbiju sedmega mesta je tri točke osvojila Sangiorgina, ki je bila na igrišču vseskozi tudi bolj prepričana. Prvi polčas je namreč za Zarjo minil s plaho igro, kar je bil povod tudi za prvi nasprotnikov gol. V drugem delu je nekaj menjav obordilo zaželjene sadove, zaigrali so bolj zbrano in napadalno. V tem delu je zadel tudi Bečaj. V končnici je Zarja imela še eno priložnost, površnost obrambe pa je naposled izkoristitla Sangiorgina, ki je v sodnikovem podaljšku zadela gol in se veselila zmage.

Vesna - Rivignano 0:2

Vesna: Carli, Čuk (Burattini), Renar, Veronesi, Nabergoi (Biondini), Legiša, Pavone (Rudes), Procacc (Centrone), Castiglione (Colja), Dzinić, Bubnich. Trener Maranzana

Vesna ni pripravila presenečenja in tudi tokrat ostala praznih rok. Oba gola sta padla že v prvem polčasu, potem ko je popustila predvsem kriška obramba. V drugem delu je trener Maranzana skušal z menjavami spreobrniti rezultat, a zaman.

Primorec - Isonzo 1:7 (1:2)

Strelec: Capraro v 30. minuti

Primorec: Gregori, Fedele, Grego, Comi (Kastrati), Frangini, De Leo (Suppani), Capraro, Facchin (Laghezza), Caselli (Buonpane), Piras, Krasniqi. Trener De Sio.

Vse kaže, da je po nedeljskem visokem porazu na domačih tleth proti sicer solidnemu Isonzu usoda Primorca zapečatena in izpad v nižjo ligo neizbežen. V prvem delu je Primorec še držal korak z gosti: Capraro je dosegel edini gol, zgrešil pa enajstmestrovko. V nadaljevanju pa je Isonzo prevladal in izid zapečatil s še petimi dodatnimi goli.

2. AMATERSKA LIGA

Gaja - Azzurra 0:3 (0:1)

Gaja: D’Orso, Vidoni, Spena, Kalc (Santoro), Lauro, Patrono, B. Sovic, Ferluga (Jurissevich), Nigris, Urbani (Saule), Gargiulo (Bernobi, Mania). Trener: Venanzi.

Azzurra je upravičila vlogo favorita. Pri Gaji je sicer napadala bore malo, vsakič ko se je približala golu, pa je tudi zadela. Gaji pa tokrat v napadu ni šlo od rok.

Romana - Breg 0:0

Breg: Blasevich, Andreasi, Pischianz, Marchetti (Calabrese), Bobbini, Galatà, Maselli, Daris (Miss), D. D’Alesio (Martini), Marchio (Carminati), Rossone (Vidali). Trener Bursich.

Breg je na gostovanju vknjižil pomembno točko v boju za obstanek v ligi. Predvsem v prvem polčasu so si brežani sicer priigrali nekaj priložnosti za gol. Najbolj nevaren je bil Daris, ki se je znašel sam pred domačim vratrjem, toda ni bil dovolj priseben. V drugem delu se je igra razvijala na sredini igrišča.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava