Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Legendarni Kobe Bryant nagovoril Dončića kar v slovenščini (video)

Dončić je svojo stoto tekmo v ligi NBA sklenil s porazom, doslej v ZDA pa je zbral 2332 točk, 827 odbitih žog in 681 podaj

30. dec. 2019 | 10:03
Dark Theme

Luka Dončić ni praznoval z zmago svojo stoto tekmo v severnoameriški ligi NBA. Ekipa Los Angeles Lakers je bila tokrat za košarkarje Dallas Mavericks premočna in je na domačem parketu zmagala s 108:95. Prvi zvezdnik Dallasa Luka Dončić, ki je v drugi četrtini padel na hrbet in se udaril v glavo, je bil tudi tokrat prvi strelec moštva iz Teksasa in je v 30 minutah dosegel 19 točk. Temu je Dončić dodal še sedem podaj, štiri skoke in dve ukradeni žogi, poleg tega je izgubil šest žog.

Dončićeva poškodba naj ne bi bila huda. Luka je dve minuti pred koncem druge četrtine prodiral na koš in ob osebni napaki Dwighta Howarda grdo padel na parket z velike višine, obležal je na tleh, a se potem hitro pobral in bil uspešen pri obeh prostih metih. Vseeno je potem odšel v garderobo, a se po odmoru kljub bolečinam vrnil na parket.

Luka je tudi poskrbel za simpatičen trenutek za igrišču, saj se je tik pred izvajanjem podaje s strani rokoval z nekdanjim zvezdnikom Los Angeles Lakers, košarkarsko legendo Kobejem Bryantom. »Za mano sem slišal nekoga, ki je govoril v slovenščini. Pomislil sem, kdo pa sploh govori moj jezik v Los Angelesu. Obrnil sem se in zagledal sem Kobeja. Bil sem presenečen,« se je nato pošalil Dončić, ki je z Bryantom spregovoril tudi pot tekmi. Kobe je namreč pristopil do Ljubljančana in ga prosil za fotografijo s svojo hčerko.

View this post on Instagram

Respect

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs) on

Bryanta je najbrž nekaj slovenskih besed naučil Saša Vujačić, ki je bil njegov soigralec. Z mariborskim košarkarjem je sicer Kobe včasih spregovoril tudi v italijanščini – Bryant je nekaj let kot otrok preživel v Italiji, ko je njegov oče Joe igral košarko na Apeninskem polotoku –, saj se je Vujačić italijanščino naučil, ko je igral v Vidmu.

Naj navedemo še zanimivost, da je Primorski dnevnik prvič bolj obširno poročal o Luki Dončiću ravno ob novici, da je Kobe Bryant napovedal svojo upokojitev, 15. decembra 2015.

Primorski dnevnik 15.12.2015
Primorski dnevnik 15.12.2015

Dončić je na stotih tekmah v ligi NBA zbral 2332 točk (23,3 na tekmo), 827 odbitih žog (8,3 na tekmo) in 681 podaj (6,8 na tekmo). Luka je tako po Oscarju Robertsonu prvi in edini igralec, ki je v svojih prvih stotih tekmah v ligi NBA zbral 2000 ali več točk, 750 ali več odbitih žog in 500 ali več podaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava