Sreda, 24 april 2024
Iskanje
NBA

Liga NBA vse bolj popularna v Sloveniji in po svetu

Gledanost košarkarskih tekem NBA v Sloveniji je poskočila za 186 odstotkov, v svetu pa za 15 odstotkov

ZDA |
25. apr. 2019 | 11:55
Dark Theme

Gledanost košarkarskih tekem NBA v Sloveniji je narasla za 186 odstotkov, po svetu pa za 15 odstotkov. Med ekipami si je mednarodno gledanost tekem najbolj povečal Jokićev Denver (41-odstotna rast), takoj za njim pa je Dončićev Dallas s 34-odstotno mednarodno rastjo gledanosti.

Letošnja 73. redna sezona NBA je bila peta po vrsti z več kot sto tujimi igralci v ligi, pri čemer je imela vsaka od 30 ekip najmanj enega tujca.

Slovenci so po rasti gledanosti tekem lige sicer šele na drugem mestu za Srbijo, kjer je gledanost v primerjavi z lansko sezono poskočila za kar 395 odstotkov, najbolj po zaslugi Nikole Jokića (Denver Nuggets). V Grčiji se je gledanost povečala za 37 odstotkov, v Črni gori zaradi Nikole Vučevića za 65 odstotkov, v Avstraliji, ki ima v ligi devet igralcev, pa za 17 odstotkov.

Srbija je imela ob začetku sezone v ligi tako kot Hrvaška in Turčija po pet igralcev, največ (11) jih je imela Kanada, Francija jih je imela tako kot Avstralija devet, Španija sedem, Nemčija šest, iz evropskih držav pa je bilo v začetku sezone kar 65 košarkarjev. V ligi NBA igrata tudi italijanska košarkarja Danilo Gallinari in Marco Belinelli.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava