Petek, 19 april 2024
Iskanje

Lindsey Vonn že končala kariero?

Najboljša smučarka vseh časov Lindsey Vonn je po nedeljskem odstopu v superveleslalomu v Cortini d’Ampezzo pod vplivom močnih čustev omenila tudi možnost takojšnjega konca tekmovalne poti.

20. jan. 2019 | 19:04
Dark Theme

CORTINA D'AMPEZZO - Ameriška kraljica belih strmin Lindsey Vonn ni bila zadovoljna z nastopi po vrnitvi v tekmovalno karavano. V njeni Cortini d’Ampezzo je bila na smukih na 15. in devetem mestu daleč od zmagovalnih stopničk, superveleslalom pa je končala z odstopom. V ciljno areno je prismučala v solzah. Pod vplivom močnih čustev je 34-letna šampionka za avstrijsko radiotelevizijo ORF omenila tudi možnost takojšnjega konca tekmovalne poti: »Ne želim še končati, vendar pa ne morem več nadaljevati. Zelo težko mi je, bolečina je premočna.«

Vonnova je zaradi nove poškodbe kolena izpustila uvodne tekme sezone. Karavani pa se je pridružila šele v Cortini d’Ampezzo, kjer je z dvanajstimi zmagami rekorderka proge Olympia delle Tofane. Njen števec zmag stoji pri številki 82, od absolutnega mejnika Ingemarja Stenmarka (86) jo ločijo štiri zmage. Kot kaže zdaj, bo pri tem tudi ostalo.

Pred dnevni je napovedala nastop na svetovnem prvenstvu februarja v Aareju. Tekmovalno pot je želela skleniti konec koledarskega leta v velikem slogu v njenem Lake Louisu, kjer je osvojila kar 18 zmag in skupno zbrala 25 stopničk.

Še tretjič v tej sezoni je superveleslalomsko preizkušnjo dobila Američanka Mikaela Shiffrin, Slovenska Ilka Štuhec pa je danes (v nedeljo) po drugem in tretjem mestu v smuku tokrat odstopila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava