Torek, 09 april 2024
Iskanje

Luka Dončić se je poškodoval

Na tretji tekmi prvega kroga končnice proti Los Angeles Clippersom

ZDA |
22. avg. 2020 | 15:32
Dark Theme

ORLANDO – Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić si je na tretji tekmi prvega kroga končnice v NBA med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers zvil levi gleženj. Tekme kljub kasnejši vrnitvi na parket ni odigral do konca, moštvo 21-letnega Ljubljančana pa po porazu s 122:130 zdaj v seriji zaostaja z 1:2 v zmagah.

Dončić je poškodbo staknil slabe štiri minute pred koncem tretje četrtine ob pokrivanju Kawhija Leonarda. V slačilnici so mu gleženj na novo povili, vidno šepajoč pa se je nato odpravil nazaj proti dvorani. Na začetku zadnje četrtine se je 21-letnik vrnil na parket, a na njem zdržal le tri minute, preden je v bolečinah sedel na klop.

Na igrišču je sicer prebil 29 minut in v neučinkoviti strelski predstavi dosegel 13 točk (4/14 iz igre, 1/6 za tri, 4/10 prosti meti), 10 skokov in10 podaj. S tem mu je uspel sploh prvi trojni dvojček v zgodovini Dallasav končnici.

»Ne vem, kaj se je zgodilo, ampak ni tako hudo. Iskreno sem imel precejsreče, saj gre za levi gleženj in ne desni. Več bomo izvedeli jutri,« je takoj po tekmi novinarjem dejal Dončić, ki bo po poročanju ameriških novinarjev dodatne teste in slikanje levega gležnja opravil v nedeljo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava