Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Mlada slovenska košarkarja v ekipi College FVG

Med obetavnimi igralci v C-ligi silver tudi Tržačana Marco Pieri in Ivan Gulli

FJK |
5. maj. 2021 | 10:22
Dark Theme

V C-ligi silver letos ni slovenskih ekip, dva mlada slovenska košarkarja pa vendarle igrata v najvišji deželni košarkarski ligi. Tržačana Marco Pieri in Ivan Gulli sta vključena v projekt deželne košarkarske zveze Fip College FVG, ki združuje najbolj obetavne mlade košarkarje (od letnika 2001 do letnika 2006). Ekipa, ki jo v vlogi trenerja vodi teritorialni tehnični referent Fip Alessandro Guidi, je v letošnji sezoni vključena v C-ligo silver. Na širšem seznamu razpoložljivih igralcev sta tudi Jadranova košarkarja Peter Gherlani in Luka Vremec (oba letnik 2003), ki pa nista še odigrala tekme z ekipo College FVG. Skupni treningi potekajo enkrat tedensko (običajno ob sredah) v Latisani, kjer ekipa igra tudi domače tekme.

Trener Guidi je v prvih petih krogih C-lige silver že zaupal tako 18-letnemu Pieriju (letnik 2002), ki je med starejšimi v ekipi, kot 15-letnemu Gulliju (2006), ki pa je med mlajšimi. Predvsem 207 cm visoki Pieri, ki bi moralv letošnji sezoni obleči dres Jadrana v C-ligi gold, je med glavnimi nosilci igre, saj dosega v povprečju 11,8 točke na dvoboj (največ 22 jih je zbral v 4. krogu proti Cividaleju). Dijak 5. razreda elektronskega oddelka nazavodu Jožef Stefan v Trstu trenutno trenira z ekipo U18 kluba Pallacanestro Trieste, s košarko pa se je začel ukvarjati pri osmih letih pri KK Bor.

Svojo nadarjenost je pokazal tudi branilec Gulli, ki je sicer član ekipe U15 Basketrieste (trenira tudi z ekipo U16). Dijak prvega razreda znanstvenega liceja France Prešeren v Trstu je na štirih tekmah zbral 11 točk, predvsem pa je sploh prvič zaigral na članski ravni. »Proti starejšim igralcem se lahko res veliko naučim, zaupanje trenerja Guidija pa je zelo dragoceno. C-liga silver fizično ni tako zahtevna, tehnična in taktična raven pa sta zame visoki, saj v mladinskih ligah nisem vajen take igre,« je dejal Gulli, ki kot pravi organizator igre najraje vodi ekipo in razigrava soigralce.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava