Ponedeljek, 28 september 2020
Iskanje

Na najstarejši kolesarski klasiki krstna zmaga Fuglsanga

Danski kolesar, član Astane, je bil najboljši na 105. izvedbi najstarejše klasike, 256 kilometrov dolge dirke Liege-Bastogne-Liege

28. apr. 2019 | 17:38
Dark Theme

LIEGE - Danski kolesar Jakob Fuglsang je seriji odličnih nastopov na spomladanskih klasikah dodal še piko na i in dobil svojo prvo klasiko v karieri. Kolesar Astane je bil najboljši na 105. izvedbi najstarejše klasike, 256 kilometrov dolge dirke Liege-Bastogne-Liege, kise je po dolgem času končala v Liegu in ne v Ansu, kjer je bil cilj vse odleta 1991. Fuglsang, ki je na cilj prišel sam, je postal drugi Danec z zmago na "stari dami", prvi je bil leta 1993 Rolf Soerensen.

Fuglsang je skupaj z Italijanom Davidejem Formulom in Kanadčanom Michaelom Woodsom napadel na zadnjem vzponu, dobrih 16 kilometrov pred ciljem, natopa Italijana in Kanadčana zlomil na pretežno ravninskem zadnjem delu. Naspustu nekaj kilometrov pred ciljem je sicer skoraj padel, kar pa ga ni zmedlo, na cilj je prišel 27 sekund pred Formulom, in 57 sekund pred prvo zasledovalno skupino, katere sprint je dobil Nemec Maximilian Schachmann.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo