Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Na vrhu Roglič in Pogačar

Izjemni rezultat za slovensko kolesarstvo

11. sep. 2020 | 17:25
Dark Theme

Ubežnik, Kolumbijec Daniel Martinez (EF ProCycling), je zmagovalec zahtevne 13. etape dirke po Franciji, boj za rumeno majico pa je potekal več minut zadaj. V njem sta znova najbolje kolesarila Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki sta strla tekmece in zdaj zasedata prvo in drugo mesto v boju za rumeno majico. V cilj sta sicer prišla šest minut in pet sekund za zmagovalcem etape, a pomembnejši so bili zaostanki do ostalih favoritov. Roglič je v skupnem seštevku še povišal prednost in ima sedaj 44 sekund prednosti pred svojim mlajšim rojakom, s katerim sta napadla dobra dva kilometra pred ciljem in se počasi, a zanesljivo oddaljila od ostalih kolesarjev.

Lanski zmagovalec Kolumbijec Egan Bernal je za njima zaostal 38 sekund in v skupni razvrstitvi zaostaja 59 sekund. S tem pa je belo majico najboljšega mladega kolesarja prevzel Pogačar.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo