Petek, 19 april 2024
Iskanje

Nagrado zlati let bomo podelili 7. junija

Športni večer bodo popestrili Žan Papič, Martina Žerjal, skupina Crookset, Nika Bagon, Miha Vodičar in Mairim Cheber

31. maj. 2019 | 9:16
Dark Theme

Zlati let 2019, nagrado Primorskega dnevnika za najboljše slovensko govoreče športnike, bomo letos podelili v petek, 7. junija v tržiškem Kinemaxu ob 20. uri. Priznanja podeljujemo novinarji športne redakcije Primorskega dnevnika, za organizacijski del večera pa skrbi Združenje slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI).

In ravno ZSŠDI pripravlja letos bogat spored, ki bo popestril podeljevanje priznanj. Režiser Evgen Ban, sicer tajnik pri združenju, je v goste povabil znane obraze. Dogajanje na odru bo popestril stand up komik Žan Papič, glasbeno noto večeru bosta zagotovili bivša odbojkarica, zdaj pa pevka poznana po Italiji Martina Žerjal in skupina Crookset, ki nastopa z instrumentalno glasbo z uporabo vizuelne tehnike. Med člani je tudi Goričan DJ Ivan Bevliacqua. Za dinamičnost dogajanja na odru bo poskrbela sovodenjska poklicna plesalka Nika Bagon, ki je letos nastopila v oddaji POP TV Zvezde plešejo. V Tržiču bo nastopila v paru z Miho Vodičarjem. Prireditev bo vodila Mairim Cheber, sicer poznani glas slovenskega radia in televizije Rai.

Tudi letos bomo tradicionalno nagrado, ki jo športno uredništvo Primorskega dnevnika podeljuje od leta 2002 (do leta 2013 smo nagrado poimenovali naši oskarji), podelili najboljšim slovensko govorečim odbojkarjem, odbojkaricam, košarkarjem in nogometašem v članski in mladinski konkurenci v sezoni 2018/19. Na vrsto bodo prišli še najboljši trener, najboljša članska in mladinska ekipa, mladi up, podelili bomo nagrado za odmeven mednarodni uspeh in nagrado brez meja.

V prihodnjih dneh bomo najprej razkrili imena kandidatov, nato nominirancev in nazadnje še zmagovalcev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava