Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Najboljše odbojkarice so ...

Nominacije za nagrade zlati let, ki jih bomo podelili v petek, 7. junija, ob 20. uri v tržiškem Kinemaxu

4. jun. 2019 | 8:25
Dark Theme

Zlati let, nagrado, ki jo Primorski dnevnik podeljuje najboljšim slovensko govorečim odbojkarjem, odbojkaricam, košarkarjem in nogometašem iz Italije, najboljšemu trenerju in drugim športnikom, ki so se izkazali v sezoni 2018/19, bomo letos podelili sedemnajstič in osmič v sodelovanju z ZSŠDI, ki skrbi za organizacijo slavnostnega večera. Nagrade bomo podelili v petek, 7. junija v tržiškem Kinemaxu ob 20. uri.

Predstavitev nominirancev in nominirank nadaljujemo z odbojko. Na vrsti so najboljše odbojkarice, ki so izstopale v sezoni 2018/19. Na podlagi širšega seznama, ki smo ga objavili prejšnji teden, smo s pomočjo strokovne žirije določili pet najboljših posameznic med članicami, pet najboljših mladink pa je izbrala veččlanska komisija trenerjev po individualnem glasovanju.

Med članicami so se v finalni izbor uvrstile (po abecednem vrstnem dresu): Sabrina Bukavec (Kontovel), Melina Colsani (Zalet), Veronika Feri (Zalet), Nina Kovačič (Zalet) in Demi Vattovaz (Zalet). Večina so to odbojkarice, ki so letos uspešno nastopale v deželni C-ligi, izjema je Sabrina Bukavec, ki je igrala v 1. ženski diviziji pri Kontovelu (in se borila za napredovanje v D-ligo). Bukavčeva je v peterici najboljših spet po sezoni 2015/16, v lasti pa ima še vedno primat števila zmag, saj je zlati let oziroma naš oskar (kot smo nagrado poimenovali do leta 2013) osvojila leta 2008, 2009, 2010 in 2011. V začetku maja je odigrala tudi svojo zadnjo tekmo kariere. V izboru je svoje mesto potrdila Melina Colsani, lanska zmagovalka, ki je bila tudi letos med nosilkami ekipe Zaleta v C-ligi. Ostale tri odbojkarice so stalnica že tretjo sezono zapored: Veronika Feri, sicer dvakratna zmagovalka med mladimi – v sezonah 2015/16 in 2017/18, se bo letos prvič borila samo med članicami. Med petimi napadalkami bo Demi Vattovaz edina podajalka: v izbor finalistk se je režiserka Zaleta uvrstila že tretjič zapored. Seznam nominirank v članski kategoriji zaključujemo z Nino Kovačič, standardno igralko Zaleta v C-ligi, ki bo tudi letos konkurirala v obeh kategorijah. Med članicami in v mladinski konkurenci, v katero uvrščamo mlade rojene med letoma 2000 in 2003. Maturantka DTZ Žige Zoisa v Trstu je na zlatem letu osvojila že obe nagradi, saj je v sezoni 2016/17 zmagala tako v članski kot mladinski konkurenci.

Ob Nini Kovačič so se med pet najboljših mladih igralk (2000-2003) uvrstile še (po abecednem vrstnem redu): Anna Ciuch (2002, Zalet), Mateja Ferfoglia (2000, Soča), Špela Ferfoglia (2001, Zalet) in Sara Piva (2002, Soča). Če se v finalni izbor članic ni uvrstila nobena goriška odbojkarica, sta med mladinkami dve. Napadalka Soče Mateja Ferfoglia je letos nastopala samo v prvenstvu 1. divizije, sprejemalka Sara Piva pa je igrala tudi v prvenstvu U18, v katerem je Soča osvojila 2. mesto v dodatni razvrstitvi Coppa Venezia Giulia. Od najmlajših se je v finale uvrstila tudi napadalka Anna Ciuch, perspektivna igralka združene ekipe Zaleta v 1. diviziji in U18. Z mladinkami se je uvrstila na 3. mesto na medpokrajinski ravni in se borila v dodatni tekmi za preboj na deželni finale, ki pa jim ni uspel. V tej ekipi je bila nosilka napada Špela Ferfoglia, ki je bila tudi stalna (in hkrati najmlajša) članica članske ekipe v C-lige. V najvišji deželni ligi je letos igrala predvsem v zadnjem delu sezone. V peterici najboljših mladink se je uvrstila že četrto sezono zapored.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava