Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

»Ni poti nazaj«

Milena Bertolini, italijanska selektorka ženske nogometne izbrane vrste, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Franciji, je v daljšem pogovoru za naš dnevnik povedala marsikaj zanimivega

Trst |
11. jul. 2019 | 6:25
Dark Theme

»Ali ste vi doma iz Trsta? Rojstni kraj naše kapetanke Sare (Gama op. av.). Jo poznate? Morda bom v prihodnjih tednih šla mimo vašega mesta.« Tako se je začel pogovor s selektorko italijanske ženske nogometne reprezentance Mileno Bertolini, ki si bo v prihodnjih dneh po nastopu Italije na svetovnem prvenstvu v Franciji končno privoščila nekaj počitnic. »Odpočila se bom na hrvaški obali,« je dodala 53-letna trenerka iz Correggia pri Emilii Romagni.

Izpadle ste v četrtfinalu po porazu proti Nizozemkam, ki so nato v finalu izgubile proti Američankam. ZDA so domovina ženskega nogometa.

V Združenih državah Amerike je nogomet ženska športna panoga številka ena. V ZDA imajo poklicno prvenstvo in verjemite mi, da nogometašice zaslužijo zelo dobro.

V Italiji pa je večina nogometašic amaterk.

Resnično upam, da se bo stanje spremenilo že v novi sezoni. Predsednik državne nogometne zveze Gabriele Gravina je obljubil, da se bo zveza potrudila in se bo v prihodnjih sezonah zavzemala za profesionalizacijo ženskega nogometa. Nekatere nogometašice so sicer že profesionalke: na primer tiste, ki igrajo za ekipo Juventus Women. Od te ekipe je letos prišlo največ reprezentantk. Tudi drugje po Evropi so ženske poklicne nogometne lige. Toda pozor: ni nujno, da bi profesionalizacija nogometa izboljšala kakovost in položaj ženskega nogometa na Apeninskem polotoku.

Celoten intervju lahko preberete v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo