Torek, 09 april 2024
Iskanje

Sloga Tabor po »maratonu«, Primorje zimski prvak, zmaga Krasa

Sklenila se je prva polovica nogometne sezone v amaterskih ligah

16. dec. 2018 | 21:18
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Lumignacco - Juventina 2:0 (0:0)

Juventina: Stergulc, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut (Banini), Romanelli (Kerpan), Kožuh, Innocent Tano, Zuliani (Madonna), Fiorenzo. Trener: Nicola Sepulcri.

Juventina se vrača praznih rok z gostovanja proti Lumignaccu, ki je na lestvici dohitel nogometaše trenerja Nicole Sepulcrija. Potem ko sta se v izenačenem prvem polčasu hudo poškodovala kar dva nogometaša Lumignacca, so domači povedli v 51. minuti, ko je bila uspešna »menjava« Benjamin Ime Akam. Tekmo so nato zapečatili v končnici z zadetkom Craviarija.

Fiume Bannia - Kras Repen 0:2 (0:1)

Strelca: 41. Djukić, 52. Stanich

Kras: Grubizza, Brandmayr, G. Kerpan, Djukić, Simeoni, Zappalà, Juren, Radujko, Sabadin (Celea), Grujić (Menichini), Stanich. Trener: Radenko Kneževič.

Nogometaši repenskega Krasa so na gostovanju vknjižili tri zlata vredne točke in tako uspešno sklenili letošnje leto. Ekipa trenerja Radenka Kneževiča se je po daljšem obdobju spet dokopala do zmage po zaslugi zadetkov Djukića v prvem polčasu in Stanicha v drugem delu tekme. Naj še omenimo, da so gostje zapravili enajstmetrovko, sodnik pa je v 77. minuti pokazal rdeči karton domačemu nogometašu Dei Negriju.

PROMOCIJSKA LIGA

Primorje - ISM Gradisca 3:1 (2:1)

Strelci: 9. Millo, 21. Lombardi, 81. Lionetti

Primorje: Gita, Miraglia (Sain), Tomizza, Gerbini, Giacomini, Marincich (Tonini), Lombardi (Lizzul), Casseler, Lionetti (Sessi), Cociani (Orlando), Millo. Trener: Riccardo Allegretti.

Primorje je zimski prvak, saj je z zmago proti moštvu iz Gradišča potrdilo prvo mesto na lestvici. Uspeh je bil več kot zaslužen, kljub temu, da so prvi povedli gostje. Že v 9. minuti pa je izenačil Millo, ki je bil uspešen, potem ko je Tomizza zgrešil enajstmetrovko. Domači so se nato do vodstva dokopali v 21. minuti z Lombardijem. Primorje je v drugem polčasu kraljevalo na igrišču, tekmo pa je dokončno zapečatil Lionetti v 81. minuti.

Virtus Corno - Sistiana Sesljan 2:4 (1:0)

Strelci: 80. A. Carli, 81.. Miklavec, 90. D. Colja, 96.. Tawgui

Sistiana Sesljan: Gon, Cappiello (Pocecco), Del Bello (Fabris), Francioli, Zlatič, A. Carli, Del Rosso, E. Colja (Miklavec), D. Colja, Božičič, Tawgui. Trener: Alessandro Musolino.

Po zaslugi neverjetne končnice se je Sistiana Sesljan v končnici dvoboja dokopal do dragocene zmage. Virtus Corno je še v 79. minuti vodil z 2:0, ko so se gostje razigrali. V eni minuti sta Alen Carli in Miklavec izenačila, zmago pa sta nato potrdila David Colja in Tawgui.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja - Domio 1:2 (0:2)

Strelec: 47. Bernobi

Zarja: Budicin, Cappai, Norante (Albertini), Capuano, Varglien, Bečaj (Vascotto), Cepar, Tarable (Cislariu), Bernobi, Zucchini, Racman. Trener: Michele Campo.

Rdeči karton: trener Campo.

Nogometaši Zarje so pred domačo publiko klonili proti Domiu, ki si je zmago priigral v prvem polčasu, ko je povedel z 0:2. Sicer so domači zmanjšali zoastanek v začetku drugega polčasa z Bernobijem, rezultat pa se ni več spremenil.

Vesna - Gradese 2:0 (0:0)

Strelec: 53. Džinić (11-m), 95. Centrone

Vesna: E. Carli, Nabergoi, Renar, Veronesi, Cuk (Klarič), Leghissa, Colja (Procacci), Džinić, Centrone, Mule, Vallefuoco (Rudes). Trener: Fabio Maranzana.

Vesna je v zadnjem krogu prvega dela prvenstva vknjižila drugo zmago v letošnji sezoni, kar je nedvomno spodbudno pred začetkom povratnega dela. Prvi zadetek je v 53. minuti prispeval Džinić, ki je unovčil enajstmetrovko. Vesna je postavila na izid na varno v sodnikovem dodatku, ko je bil uspešen Centrone, tako da so si lahko navijači v Križu oddahnili.

Sangiorgina - Primorec 2:1 (1:0)

Strelec: 90. Buonpane

Primorec: Fabris, Selakovic, Kastrati, Comi, Frangini, De Leo (Suppani), Krasniqi, Di Corato (Resser), Buonpane, Piras, Caselli. Trener: Vincenzo De Sio.

Po porazu proti Sangiorgini in sočasni zmagi Vesne proti Gradeseju so se nogometaši Primorca znašli na dnu lestvice 1. amaterske lige.

2. AMATERSKA LIGA

Montebello Don Bosco - Gaja 3:1 (2:0)

Strelec: 47. Saule

Gaja: Pavlich, Gargiuolo (Carli), Kalc, Palermo, Lauro, Vidoni, Iurissevich (Ligotti), Urbani, Saule, Ferluga (Sovič), Mania (Tuccio). Trener: Danilo Venanzi.

Rdeči karton: 81. Tuccio (dvojni opomin).

Gaja je sklenila leto 2018 z visokim porazom v gosteh proti moštvu Montebello Don Bosco, ki je do tega kroga osvojilo le eno točko v prvenstvu.

Breg - Opicina 1:1 (1:0)

Strelec: 60. Martini

Breg: Porceluzzi, Calabrese, Pischianz, Marchetti, Andreasi, Maselli, Rossone (Maschio), Daris, Martini, D. D’Alesio, Miss (Vidali). Trener: Nicola Lacalamita.

Breg je proti Opicini iztržil točko, potem ko je opensko moštvo povedlo v prvem polčasu. Do zasluženega izenačenja so se domači dokopali v 60. minuti, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel Jar Martini.

La Fortezza - Sovodnje 0:4 (0:2)

Strelci: 38. Petejan, 41. Kočina, 65. Kočina, 85. Lutman

Sovodnje: Fabricijo, Falcone, Galliussi, Ribolica, Čavdek, Petejan, Noto, Simčič (Tomsič), Černe (Komjanc, Piva), Visintin (Pilo), Kočina (Lutman). Trenerja: Ladi Tomsic in Marko Fajt.

Nogometaši Sovodenj so uprizorili vrhunsko predstavo in v gosteh nadigrali moštvo La Fortezza. Gostje so povedli v končnici prvega polčasa s Petejanom in Kočino. Isti igralec je v drugem polčasu poskrbel za tretji zadetek, zmago pa je nato zaokrožil Lutman. Sovodnje sta tokrat s klopi vodila predsednik Ladi Tomsic in spremljevalec Marko Fajt, ker sta tako trener Simon Feri kot njegov pomočnik Alex Simone zbolela.

ODBOJKA

MOŠKA C-LIGA

Mortegliano - Sloga Tabor Televita 2:3 (30:28, 21:25, 25:20, 19:25, 12:15)

Sloga Tabor: V. Kante 22, Cettolo 13, Peterlin 10, Vattovaz 19, Antoni 5, Manià 3, Jerič 0; nv: M. Kante, Milič, Trento in Sutter. Trener: Gregor Jerončič.

Sloga Tabor Televita je po pravem maratonskem boju premagala Mortegliano in osvojila dve točki, s katerima ohranja prvo mesto na lestvici C-lige z eno točko naskoka pred drugouvrščeno Olympio. Ključen je bil četrti set, ko so domači že vodili z 12:8, preden je prišlo do reakcije gostov, ki so izenačili. V petem nizu je prav tako Mortegliano povedel z 9:5, odbojkarji Sloge Tabor Televita pa so izenačili pri izidu 11:11, osvojili niz in končno zmago.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava