Torek, 23 april 2024
Iskanje

Od sobote bo Trst gostil evropsko prvenstvo v odbojki

Za odbojkarice do 16. leta starosti

Trst |
11. jul. 2019 | 16:33
Dark Theme

Trst bo od jutri do nedelje, 21. julija, gostil evropsko prvenstvo v ženski odbojki za mlade do 16. leta starosti. Na Čarboli bo od sobote do četrtka, 18. julija, na sporedu kvalifikacijski del skupine B, v kateri bodo igrale Italija, aktualni prvak (naslov so »azzurrine« osvojile leta 2017 v Bolgariji), Srbija, Turčija, Nizozemska, Belgija in Romunija. Ostale tekmice za evropski naslov pa bodo igrale v Zagrebu: med nastopajočimi na Hrvaškem bodo tudi Slovenija, Rusija (leta 2017 druga), Hrvaška, Francija, Nemčija in Finska.

Za deželo Furlanijo Julijsko krajino bo to že drugo pomembno mladinsko odbojkarsko tekmovanje letos, potem ko je junija v Lignanu gostovala Trofejo dežel. Trst bo ob prvem kvalifikacijskem delu gostil še polfinalni tekmi in finale za naslov (v nedeljo, 21. julija, ob 20.00), Zagreb pa ostale tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Vstop na tekme bo prost.

Na tržaški predstavitvi v Muzeju vzhodne umetnosti so se politični in športni predstavniki veselili vnovičnega tekmovanja v deželi, predvsem pa pozdravili sodelovanje s Hrvaško.

Italija bo krstni nastop doživela v soboto, 13. julija: ob 19.30 bo igrala proti Romuniji. Tik pred začetkom prvenstva je iz dvanajsterice izpadla Tržačanka Alice Trampus, ki je dozorela pri Omi, letos pa je nastopala s Clubom Italia v A1-ligi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava