Torek, 23 april 2024
Iskanje

Olimpijske igre tudi v FJK?

Ob robu predstavitve evropskega prvenstva v ženski odbojki za mlade do 16. leta napoved predsednika deželne vlade FJK Massimiliana Fedrige

Trst |
11. jul. 2019 | 13:19
Dark Theme

»Nimam še zagotovil, a ne izključujem, da bi tudi v naši deželi gostili del dogajanja med olimpijskimi igrami v Milanu in Cortini leta 2026,« je najavil predsednik deželne vlade FJK Massimiliano Fedriga na predstavitvi evropskega prvenstva v ženski odbojki za mlade do 16. leta, ki je danes (četrtek) stekla v dvorani Muzeja vzhodne umetnosti v Trstu.

»Zelo rad bi, da bi gostili vsaj eno disciplino. Večkrat sem že predlagal organizatorjem, a ne vem, kdaj bomo dobili dokončni odgovor. Delam na tem, ni lahko. Škoda, da v pripravljalnem obdobju na olimpijske igre naša dežela ni sodelovala, saj prejšnja uprava ni verjela v ta projekt. Ni še vse določeno, še imamo manevrski prostor, da bi se lahko vključili v dogajanje,« je zaključil Fedriga.

Predsednik dežele FJK je na predstavitvi poudaril, kako športni dogodki – še posebej mladinski – prinašajo v deželo ne samo turistično in gospodarsko rast, predvsem pa so pomembni socialni moment. Napovedal je vlaganje v športno infrastrukturo, ki je v prvi vrsti namenjena vzgoji in rasti mladih, hkrati pa privablja v našo dežele velike športne dogodke.

FJK je v minulem mesecu gostila med drugim tudi evropsko nogometno prvenstvu U21.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava