Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Olimpijske igre tudi v FJK?

Ob robu predstavitve evropskega prvenstva v ženski odbojki za mlade do 16. leta napoved predsednika deželne vlade FJK Massimiliana Fedrige

Trst |
11. jul. 2019 | 13:19
Dark Theme

»Nimam še zagotovil, a ne izključujem, da bi tudi v naši deželi gostili del dogajanja med olimpijskimi igrami v Milanu in Cortini leta 2026,« je najavil predsednik deželne vlade FJK Massimiliano Fedriga na predstavitvi evropskega prvenstva v ženski odbojki za mlade do 16. leta, ki je danes (četrtek) stekla v dvorani Muzeja vzhodne umetnosti v Trstu.

»Zelo rad bi, da bi gostili vsaj eno disciplino. Večkrat sem že predlagal organizatorjem, a ne vem, kdaj bomo dobili dokončni odgovor. Delam na tem, ni lahko. Škoda, da v pripravljalnem obdobju na olimpijske igre naša dežela ni sodelovala, saj prejšnja uprava ni verjela v ta projekt. Ni še vse določeno, še imamo manevrski prostor, da bi se lahko vključili v dogajanje,« je zaključil Fedriga.

Predsednik dežele FJK je na predstavitvi poudaril, kako športni dogodki – še posebej mladinski – prinašajo v deželo ne samo turistično in gospodarsko rast, predvsem pa so pomembni socialni moment. Napovedal je vlaganje v športno infrastrukturo, ki je v prvi vrsti namenjena vzgoji in rasti mladih, hkrati pa privablja v našo dežele velike športne dogodke.

FJK je v minulem mesecu gostila med drugim tudi evropsko nogometno prvenstvu U21.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo