Petek, 19 april 2024
Iskanje

Pallacanestro Trieste predstavil prvega Američana

Prvič javno spregovoril košarkar Derek Cooke Jr.

Trst |
12. avg. 2019 | 13:01
Dark Theme

Ameriške okrepitve Pallacanestra Trieste so prišle v Trst, tržaški klub je danes predstavil prvo. Novinarjem se je predstavil Derek Cooke Jr., 28-letno krilo, ki lahko tudi igra v vlogi krilnega centra. 206 centimetrov visoki košarkar je orisal svoje prejšnje izkušnje. Košarkarsko je odraščal na Univerzi v Wyomingu, nato je nastopal za grški Rethimno, nakar se je vrnil v ZDA, kjer je igral v t.i. G League oziroma razvojnem prvenstvu lige NBA za ekipo Arizona Suns. V sezoni 2017/18 je v Avstraliji igral za Perth Wildcats, lani je v G League branil barve kanadskega moštva Toronto 905, letošnje poletje pa je preživel na Kitajskem, preden je prišel v Trst.

Cooke Jr. je pojasnil, da se je že pozanimal o zgodovini tržaškega kluba in o mestu. Čeprav je v Trstu le nekaj dni, so prvi občutki zelo pozitivni, poudarja košarkar, ki navijačem obljublja, da bo dobesedno letel čez obroč.

Derek Cooke Jr. je že treniral z novimi soigralci, ravno tako kot Jon Elmore in Akil Mitchell, ki ju bodo uradno predstavili v prihodnjih dneh. Zaradi birokratskih zapletov v Trstu še čakajo na prihod Kodija Justiceja. Društvo je med drugim napovedalo, da išče še enega košarkarja, da bo spisek igralcev trenerja Eugenia Dalmassona popoln.

Jon Elmore, Akil Mitchell in Derek Cooke jr. na večerji v Trstu z ekipnim menedžerjem Marcom De Benedettom:

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava