Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Peto mesto ima poseben pridih

Jadralki Jana Germani in Ottavia Raggio sta v zahtevnih vremenskih razmerah in ostri konkurenci poskrbeli za visoko uvrstitev

20. feb. 2019 | 10:15
Dark Theme

Tržaška jadralka Jana Germani, članica TPK Sirena, je s sotekmovalko Ottavio Raggio pretekli teden tekmovala na Portugalskem. Po spodletelem nastopu v Miamiju (zasedli sta 28. mesto med 35 nastopajočimi) in krajšem postanku doma sta jadralki odpotovali v Vilamouro in nastopili na drugi pripravljalni regati Grand Prix. V zahtevnih vremenskih razmerah - vsak dan je pihalo med 15 in 25 vozli, vse pa je oteževal tudi dva metra visok val - sta v štirih dneh zaključili osem regat in zasedli visoko 5. mesto med 53 posadkami olimpijskega razreda 49erFX.

Če vemo, da sta se prvega mesta veselili svetovni prvakinji Nizozemki Bekkering in Duets, drugi sta bili tretji na svetovnem renkingu Danki Nielsen in Olsen, na četrtem mestu pa evropski podprvakinji Nemki Jurczok in Lorenz, ima peto mesto prav poseben pridih. »Vse štiri dni sva jadrali res zelo hitro, kar naju še najbolj veseli. Ko si tako hiter, si namreč lahko privoščiš tudi kako napakico, ki pa jo s hitrostjo hitro nadoknadiš,« je nastop komentirala Jana Germani.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava