Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Pomembna zmaga Juventine

Tudi bazovska Zarja je dosegla tri zlate točke v boju za obstanek

FJK |
15. maj. 2022 | 18:01
Dark Theme

NOGOMET

PROMOCIJSKA LIGA

Trieste Calcio – Juventina 1:3 (0:1)

Strelci: 40. Piscopo 11-m; 75. Celcer, 87. Hoti 11-m

Juventina: Gregoris, Trevisan (Zejnuni), Celcer, Racca, Russian, Černe, Hoti, Piscopo, Selva (Popovič), Kerpan (Marini), Tomat. Trener: Sepulcri.

Juventina se je morala v Trstu pošteno potruditi, da je strla odpor Trieste Calcia. Gostje iz Štandreža so povedli v prvem polčasu s pomočjo najstrožje kazni, ki jo je natančno izvedel Piscopo. Enajstmetrovko si je izboril Kevin Kerpan. V drugem polčasu so domačini uspeli izenačiti. Po prekršku nad Selvo je postala tekma vse bolj živčna. Drugi gol je padel v zadnjem delu srečanja. S prostega strela ga je zadel Uroš Celcer. Zadnji gol Juventine je padel tik pred koncem, ko si je kazenski strel izboril in ga uspešno streljal Hoti. Danes je zmagal tudi Sevegliano Fauglis, ki je visoko premagal Costalungo. Drugouvrščeni Sevegliano bo v nedeljo igral v gosteh v Štandrežu. Juventina bo imela tako prvo zaključno žogo za napredovanje v elitno ligo. Do konca rednega dela sezone sta le še dve tekmi, Juventina pa potrebuje še tri točke.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja – Roianese 1:0 (1:0)

Strelec: 43. Cepar

Zarja: Flego, Cinque, Stocca Kralj (Spadaro), Zucca, Lorenzi, Cotiga, Aiello, Lombisani (Rizotto), Bernobi, Cepar, Petracci (Zucchini). Trener: Petagna.

Zarja je dosegla še eno pomembno zmago v boju za obstanek. Ker sta izgubila tako Audax kot Gradese, se je ekipa iz Bazovice izognila neposrednemu izpadu in bo gotovo igrala vsaj play-out. Rdeči pa so še celo v igri za neposredni obstanek.

Fiumicello – Mladost 5:2 (1:1)

Strelca za Mladost: 42. Ligia, 80. Bragagnolo

Mladost: Soduto, Di Giorgio, Mascarin, Pelos, Petronio (Furlan), Mucci, Cuzzolin (Papais), Ocretti, Ligia, Scocchi (Bragagnolo), Di Bert (Stabile). Trener: Veneziano.

2. AMATERSKA LIGA

Sovodnje – Villesse 6:2 (3:1)

Strelci za Sovodnje: 20. Petejan, 30. Čavdek, 40. Dornik; 55. in 62. Žibernik, 80. Dornik

Sovodnje: Zanier (Francescotto), Komjanc (Boškin), Čavdek, Rijavec, Falcone, Klančič (Ahmetasevič), Semolič (Juren), Petejan, Žibernik, Dornik, Lutman. Trener: Trangoni.

Breg – Aris San Polo 6:0

Strelci: 1. Delvecchio, 11. M. D'Alesio, 40. Jan Čermelj; 53. M. D'Alesio, 64. Valentinuzzi, 75. Danieli.

Breg: Tinta, Calabrese, Delvecchio (Belladonna), Pagliaro (Marchetti), Spinelli, J. Čermelj, Maselli, Scaligine (Abatangelo), Farci (Danieli), M. D'Alesio (S. Nigris), Valentinuzzi. Trener: Quagliariello.

Vesna – Muggia 2020 0:2

Vesna: Carli, K. Vidali (Cuk), Renar, Košuta, Sosič, Vidoni (Veronesi), Babič (Carro), Crasnich (Brec), Franzot, M. Vidali (Favone), M. Colja. Trener: Venanzi.

Kriška Vesna je proti miljski ekipi začela tekmo z v celoti slovensko govorečo enajsterico.

Primorje – Montebello Don Bosco 1:1 (0:0)

Strelec za Primorje: 55. Saule

Primorje: Pahor, Miniussi, F. Tesser (Tuccio), Suppani, Jurissevich, Muccio Crasso, Brandolisio, Grego, Saule, Bovino, Villa. Trener: Biasin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava