Torek, 16 april 2024
Iskanje

Poraz Jadrana, pomembna zmaga Zarje

Jadranovci doma praznih rok na prvi četrtfinalni tekmi play-offa

FJK |
8. maj. 2022 | 17:41
Dark Theme

KOŠARKA

C-LIGA GOLD

Jadran Monticolo&Foti – The Team Riese 57:64 (17:15, 24:36, 43:48)

Jadran: Batich 13 (-, 2:6, 3:11), Zidaric 4 (-, 2:3, 0:3), Ban 7 (2:2, 1:4, 1:8), Schina 12 (6:6, 0:6, 2:6), De Petris 11 (1:4, 5:11, -), Jakin 0 (-, -, 0:1), Malalan 8 (2:2, 3:4), -), Pregarc 0 (-, -, -), Bunc 2 (0:3, 1:2, 0:1), Rajčič 0 (-, 0:1, 0:4), Ridolfi in Persi nv. Trener: Dean Oberdan.

Košarkarji Jadrana Monticolo&Foti so v prvi četrtfinalni tekmi končnice klonili proti Rieseju. Na domačem igrišču so pred številnimi gledalci tokrat naleteli na povsem ponesrečen strelski dan, saj so bili odstotki metov iz igre zelo nizki (14:37 oz. 37,8 % za dve točki in 6:34 oz. le 14 % za tri točke). Kljub slabi igri v prvem polčasu, v katerem so si gostje priigrali 12 točk prednosti (24:36), se je Jadran v drugi polovici tekme celo vrnil v igro za zmago. V zadnji četrtini so se Oberdanovi varovanci približali le na 2 točki zaostanka, več pa niso zmogli.

Jadran bo imel možnost za popravni izpitže v četrtek ob 21. uri, v kraju Riese Pio X pa jih čaka zelo težka naloga. Če bodo uspešni bodo izsili tretjo tekmo, v nasprotnem primeru pa bodo predčasno končali nastope v letošnji sezoni. Pred začetkom današnje tekme so se z enominutnim molkom spomnili na pravkar preminula društvenega zdravnika in odbonrika Andreja Daneua ter nekdanjega igralca Marca Crisme.

NOGOMET

1. AMATERSKA LIGA

Mladost – ISM Gradisca 0:0

Mladost: Košuta, Di Giorgio, Peric, Pelos, Petronio, Mascarin, Mucci, Ocretti, Ligia, Scocchi, Dibert. Trener: Veneziano.

Mladost in gradiški ISM sta si pred številnim občinstvom razdelila izkupiček. Točka pravzaprav ni v veliko pomoč ne domačinom in niti gostom. Obe ekipi sta sicer še v igri za nastop v končnici prvenstva.

Gradese – Zarja 0:2 (0:1)

Strelca: 17. Cepar; 93. F. Bernobi

Zarja: Flego, Cinque, Stocca Kralj, Zucca, Lorenzi, Cotiga, Aiello, Lombisani (Čufar), Bernobi, Cepar, Petracci (M. Barnobi). Trener: Petagna.

Zarja je v Gradežu osvojila tri sila pomembne točke v boju za obstanek. Nogometaši trenerja Eura Petagne (sin Andrea igra za Napoli v A-ligi) pa niso imeli lahke naloge, čeprav so ustvarili številne priložnosti za gol. V prvem polčasu so rdeči povedli po zaslugi Ceparja, ki je sprožil močan strel iz kakih 25 metrov. V uvodnem delu drugega polčasa so imeli gostje zlato priložnost za drugi gol: Petracci pa je zgrešil najstrožjo kazen. Drugi gol Zarje je padel šele v sodnikovem dodatku. Tik pred golovo akcijo pa so domačini zadeli vratnico.

2. AMATERSKA LIGA

Moraro – Sovodnje 2:2 (2:1)

Strelec: 40. Klančič; 65. Klančič

Sovodnje: Zanier, Komjanc, Simčič (Petejan), Rijavec, Feri, Umek, Semolič, Čavdek (Boškin), Žibernik, Dornik (Lutman), Klančič. Trener: Trangoni.Rdeč karton: 55. Umek (dvojni opomin)

CGS – Breg 1:2 (0:2)

Strelca: 7. G. Cermelj, 39. Del Vecchio

Breg: Blasevich, Calabrese, Del Vecchio, Andreasi, Spinelli (Marchetti), J. Cermelj, Maselli, Marchio (Galata’), Farci (Madrussani), M. D’Alesio (Pagliaro), G. Cermelj (Valentinuzzi). Trener: Quagliarello.

Breg je že po prvem polčasu vodil z 2:0. V drugem polčasu so domačini nekoliko pritisnili na plin, toda ekipa iz dolinsken občine se ni pustila presenetiti.

Opicina – Primorje 2:2 (1:1)

Strelca za Primorje: 30. Bovino; 85. Saule

Primorje: Pahor, N. Tesser, Miniussi, Suppani, Villa, Mucio Crasso, G. Brandolisio, Grego, Saule, Bovino, F. Tesser. Trener: Biasin.

Primorje je tokrat odigralo eno boljših tekem v letošnji sezoni in to proti nasprotniku, ki se bori za višja mesta v skupini F. Opicina je sicer dvakrat povedla, toda gostje so obakrat uspeli izenačiti. Primorje je ustvarilo veliko priložnosti za gol, tako da bi lahko tokrat celo osvojili vse tri točke.

Campanelle – Vesna 1:3 (1:1)

Strelci: 38. Franzot, 57. Favone, 83. K. Vidali

Vesna: Bombardieri, M. Colja, Brec, Veronesi, Košuta, Vidoni, Favone (Zuppa), Cuk (K. Vidali), Franzot, M. Vidali (Renar), Crasnich (Gargiuolo). Trener: Venanzi.

Tekma se za Vesno ni začela najbolje, saj je nasprotnik povedel, a gostje so kmalu izenačili. Pred odmorom je bil uspešen mladi Emir Franzot. V drugem polčasu pa so lastovke prevzele pobudo v svoje roke. V drugem polčasu sta za Vesno zadela še Favone in Kristjan Vidali. Pri Vesni je opravil krstni nastop mladi Simone Zuppa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava