Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Poraz Primorja, zmaga Mladosti

V elitni ligi točka za Kras in visok poraz Juventine v Trstu

17. feb. 2019 | 11:08
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

San Luigi - Juventina 6:1 (4:1)

Strelci: 18. Carlevaris, 31. Stipancich, 34., 38. Muiesan, 36. Zuliani (J), Cirillo, 86. Male

Juventina: Stergulc, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Romanelli, Kerpan (Kožuh), Hriberšek (Banini), Zuliani (Ormellese), Fiorenzo (Veljkovič). Trener: Sepulcri.

Pri Juventini so dobro vedeli, da jih v Trstu čaka nemogoča misija. Vseeno pa so upali, da bi lahko proti ekipi, ki letos ni izgubila ene tekme, iztrgali kaj več. San Luigi pa je dokazal, da je za razred boljši od štandreških rdeče-belih, ki so častni gol zadeli z Zulianijem, ko je bil izid že 3:0. San Luigi je medtem še podaljšal naskok nad rugouvrščeno Pro Gorizio, ki je igrala neodločeno z Brianom 1:1.

Manzanese - Kras Repen 0:0

Kras: D'Agnolo, Brandmayr, Cudicio, Simeoni, Kerpan, Zappala (Vasques), Juren (Kocman), Radujko, Menichini, Grujić, Petracci (Sabadin). Trener: Kneževič.

Kras je v Manzanu dosegel dragoceno točko v boju za obstanek. Gre sicer za majhen, ampak pomemben korak naprej.

PROMOCIJSKA LIGA

Sistiana Sesljan - Tolmezzo 2:2 (1:0)

Strelca: 44. Francioli, 25. Miklavec

Sistiana Sesljan: Zucca, Fabris (Cociani), Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso, Miklavec, Colja, Božičič, Tawgui (Pocecco). Trener: Musolino.

Rdeča kartona: Francioli, D. Colja

Sistiana Sesljan je v pričakovanju sobotnega derbija v Doberdobu proti Mladosti igral neodločeno s tolmeškim klubom. Rumeno-modri so že vodili z 2:0. Igrali so zelo dobro. Nato pa je Tolmezzu uspelo izenačiti. V zadnjem delu srečanja pa je sodnik izključil kar dva nogometaša Musolinove čete.

Primorje - Risanese 1:2 (1:1)

Strelci: Tomizza 10.; Pavan 14., Guarneri 51.Primorje: Gita, Benvenuto, Tomizza, Gerbini, Tonini (53. Cofone), Rossi (77. Sessi), Lombardi, Semani, Lionetti, Casseler (46. Lizzul), Millo. Trener: Allegretti.

V taboru Primorja je po današnjem porazu zavladalo precej grenkobe. Rumeno-rdeči so vodili po zaslugi Tomizze. Že štiri minute kasneje pa so gostje izenačili. V nadaljevanju je Primorje ustvarilo številne priložnosti za gol, toda izkazal se je gostujoči vratar Cortiula. Gostje so zmagoviti gol zadeli po šestih minutah drugega polčasa. Do konca se je Primorje trudilo, da bi vsaj izenačilo. Toda zaman.

Mladost - Valnatisone 2:1 (0:0)

Strelca: Erik Cadez 10., Sangalli 14.

Mladost: Cantamessa, Patessio, Mania, Tabai, Candusso, E. Cadez, Malaroda, R. Furlan, A. Cadez (Ligia), Pierobon (Caus), Sangalli (S. Furlan). Trener: Caiffa.

V Doberdobu se je vse zgodilo v uvodnih petnajstih minutah drugega polčasa. V 55. minuti je bil po odbiti vratarjevi žogi (strel Alana Cadeza) najbolj priseben Erik Cadez, ki je z glavo potisnil žogo v mrežo. Minuto kasneje je bilo že 1:1. Ampak nato je za hitri 2:1 poskrbel Sangalli, ki je mrežo kluba iz Špetra Slovenovega zatresel v 14. minuti. Do konca tekme je nato Mladost igrala zelo solidno in zasluženo osvojila tri zelo dragocene točke v boju za obstanek. Že pred koncem prvega polčasa pa je sodnik zaradi kletvice izključil gostujočega napadalca. Gostje so tako v drugem delu igrali z možem manj.

1. AMATERSKA LIGA

Aquileia - Zarja 0:1 (0:1)

Strelec: 37. Cepar

Zarja: Budicin, Cappai, Norante, Capuano, Varglien, Bečaj, Cepar, Racman (Cottiga), F. Bernobi, Zucchini, Črgan (Spadaro). Trener: E. Milcovich.

Zarja je s tremi točkami zadihala. V Ogleju so nogometaši trenerja Campa, ki je bil diskvalificiran in ga je na klopi zamenjal Edvin Milcovich, zmagali s pomočjo Ceparjevega gola. V drugem polčasu je Budicin ubranil najstrožjo kazen.

UFM - Vesna 1:1 (0:0)

Strelec: Džinić 24.

Vesna: Carli, Cuk, Renar, Veronesi, Nabergoi, Noto, Džinić, Procacci(Vallefuoco), Centrone (Favone), Mule, Castiglione. Trener: Maranzana.

Dva gola in zgrešeni enajstmetrovki. Kljub slabi igri so gledalci v Tržiču doživeli nekaj emocij. Gostitelji so povedli po četrt ure drugega polčasa in hitro zatem tudi zgrešili najstrožjo kazen, ki jo je ubranil vratar Edvin Carli. Nato je Vesni uspelo izenačiti z Džinićem. Isti igralec je štiri minute pred koncem tekme zgrešil strel z bele točke.

Primorec - Domio 3:1 (0:0)

Strelci: 60. Piras 11-m, 65. avtogol, 75. Krasniqi

Primorec: Marković, Fedele, Kastrati, Di Corto, Frangini, De Leo, Caselli, Facchin, Buonpane, Piras, Iadanza. Trener: De Sio.

Po prvem polčasu je bil izid v Trebčah 0:0. Nato pa so se razigrali domačini, četudi so prvi povedli gostje. S pomočjo najstrožje kazni je izenačil Piras. Primorec pa je povedel z avtogolom gostujočega branilca. Piko na i je postavil Krasniqi.

2. AMATERSKA LIGA

Roianese - Breg 3:1 (1:1)

Strelec: 15. D’Alesio 11-m

Breg: Blasevich, Andreasi, Halili, Bolcic (Calabrese), Bobbini, Maselli (Carminati), D. D’Alesio (Bencich), Daris (Belladonna), Miss, Marchio, Rossone (Pichianz). Trener: Bursich.

Breg se je požrtvovalno bodil proti prvouvrščenemu Roianeseju, ki p a je na koncu zasluženo zmagal. Trener Brega Mauro Bursich je bil kljub porazu zadovoljen s pristopom svojih varovancev.

Cormonese - Gaja 3:0 (1:0)

Gaja: D’Orso, Spena (B. Sovic), Lauro, Vidoni, Miniussi, Gargiuolo, Urbani (Martini), Kalc, Bernobi (Mania), Nigris, Saule. Trener: Venanzi.

Rdeč karton: 74. Miniussi.

Gaja se je iz Krmina vrnila praznih rok. Kljub temu so gajevci glede na prejšnjo tekmo pokazali napredek v igri. V prvem polčasu so gostitelji vodili z 1:0, Gajin vratar D’Orso pa je ubranil enajstmetrovko. Druga dva gola sta padla v drugem polčasu, ko je sodnik tudi izključil Miniussija.

KOŠARKA

ŽENSKA C-LIGA

Polet - Monfalcone 34:56 (11:18, 17:33, 25:45)

Polet: Croselli (-, 0:2,-), Perčič 9 (-, 3:7, 1:3), Pregarc 4 (2:2, 1:1, -), Reppi 4 (2:2, 1:2, 0:3), Vremec (-, 0:4, -), Vernia 2 (-, 1:1, -), Krečič (-, 0:3, -), Bourlot 2 (-, 1:2, 0:3), Susanj 9 (3:3, 3:8, -), Daneu 2 (0:2, 1:6, -), Orel 2 (-, 1:4, -). Trener: Jure Krečič.

Monfalcone je drugi na lestvici in košarkarice Poleta so vedele, da jih čaka težko delo. Kljub porazu Krečičeve varovanke niso razočarale. Solidno so igrale predvsem v fazi obrambe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava