Torek, 09 april 2024
Iskanje

»Potres« v ligi NBA

Prestopi številnih zvezdnikov spremenili videz severnoameriškega košarkarskega poklicnega prvenstva

ZDA |
1. jul. 2019 | 11:28
Dark Theme

Eden najboljših košarkarjev na svetu Kevin Durant je v nedeljo razkril, da bo zapustil moštvo severnoameriške lige NBA Golden State Warriors in se kot prosti igralec preselil v Brooklyn Nets. Trenutno poškodovani 30-letnik je prestop potrdil na družbenih omrežjih. Podpisal bo štiriletno pogodbo v vrednosti 164 milijona dolarjev, potem ko je odklonil ponudbo moštva Golden State Warriors, ki mu je obljubilo 221 milijonov za pet let. Tam se mu bosta pridružila tudi Kyrie Irving (v štirih letih bo zaslužil 141 milijonov dolarjev) in DeAndre Jordan (v dveh letih bodo zanj odšteli 20 milijonov), tako da bo moštvo iz Brooklyna najverjetneje leta 2021 naskakovalo naslov lige NBA. Prihodnje leto naj bi Durant miroval celo sezono, saj okreva po poškodbi Ahilove tetive, ki si jo je pretrgal v letošnji finalni seriji proti Toronto Raptors.

Med najodmevnejše prestope v »nori noči« lige NBA sodi tudi selitev D’Angela Russlla iz Brooklyna v Golden State Warriors, moštvo iz Oaklanda pa bo zapustil Andre Iguodala, ki se seli k Memphis Grizzlies. Novo košarkarsko sredino je našel hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović, ki je Indiano Pacers zamenjal za Utah Jazz. Tridesetletnik je podpisal štiriletno pogodbo za 73 milijonov dolarjev. Dončićev novi soigralec, Latvijec Kristaps Porziņģis, je z Dallas Mavericks podpisal petletno pogodbo v vrednosti 158 milijonov dolarjev.

Italija pa je dobila tretjega predstavnika v ligi NBA. Iz turškega Fenerbahceja se v New Orleans Pelicans seli Nicolò Melli, ki bo v dveh letih zaslužil 8 milijonov dolarjev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava