Petek, 29 marec 2024
Iskanje

Predstavili turnir, na katerem je igral tudi Kean

V Gradišču so predstavili mednarodni nogometni turnir Trofejo narodov

15. apr. 2019 | 18:58
Dark Theme

»Pravi spektakel za ljubitelje mladinskega nogometa, predvsem pa priložnost, da mladi nogometaši navežejo medsebojne stike in se s tem izpopolnijo ne le na nogometni ravni, temveč tudi na osebni.« S temi besedami so danes v kulturnem središču Casa Maccari v Gradišču predstavili 16. Trofejo narodov, enega izmed najbolj prestižnih mladinskih nogometnih turnirjev na mednarodni ravni. Na njem bo vsega skupaj nastopilo 28 moških in ženskih izbranih vrst. Prvi dvoboj bo na stadionu Colaussi v Gradišču na sporedu v soboto, 27. aprila, ob 19. uri, ko se bodo med seboj pomerili italijanski in angleški nogometaši do 15. leta starosti.

»Trofeja je v letih res pridobila mednarodni navdih. Nogometne tekme bodo gostile tri različne države (Italija, Slovenija in Avstrija, op.av.), na njih bodo nastopili igralci iz celega sveta. Organizacija je res naporna, saj je bilo potrebnega veliko dela, da smo lahko v Gradišče povabili vsega skupaj 28 ekip. Šest izmed njih so za vstop v Italijo morale celo zaprositi za izdajo vizuma. Med njimi je na primer tudi ženska izbrana vrsta iz Severne Koreje,« je v imenu organizatorjev povedal Nicola Tommasini, predsednik združenja Tornei ed eventi internazionali, ki trofejo organizira. »Sedemnajst tekem turnirja bo odigranih v Sloveniji, kar nam je lahko v ponos. Upajmo, da bo v prihodnosti sodelovanja med Italijo in Slovenijo še več,« je v imenu slovenske nogometne zveze povedal Otmar Komel. In ravno Slovenija spada med favorite za končno zmago, saj je Trofejo narodov osvojila lani, pred tem pa še v letih 2016 in 2014.

Trofeja držav bo razdeljena v tri kategorije. V moški konkurenci do 15. leta starosti bo nastopilo šestnajst ekip, v ženskem turnirju do 17. leta starosti jih bo nastopilo osem, v dvoranskem nogometu pa se bodo med seboj pomerile štiri izbrane nogometašev do 19 let. Med raznimi prizorišči, ki bodo gostila številne tekme, je tudi nogometno igrišče v Sovodnjah, kjer se bosta v ponedeljek, 29. aprila, ob 18. uri pomerili reprezentanci Norveške in Mehike. Finalna tekma moškega turnirja do 15 let bo na stadionu Colaussi v Gradišču v soboto, 4. maja, ob 18. uri, ženski finale pa bo ravno tako v Gradišču v petek, 3. maja, ob 18. uri.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava