Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Prezgodaj je odšel košarkar Taras Velikonja Grbac

V sezoni 2016/17 je nastopal za člansko ekipo Jadrana

16. jul. 2019 | 14:00
Dark Theme

V košarkarskem svetu je v ponedeljek pozno popoldan boleče odjeknila vest o smrti še ne 25-letnega novogoriškega košarkarja Tarasa Velikonje Grbca. Pri nas smo ga zelo dobro poznali, saj se je sredi sezone 2016/17 pridružil Jadranu v C-ligi gold, njegov oče Dražen, profesor športne vzgoje in košarkarski izvedenec, je dolgoletni trener Domovih mladinskih ekip, v sezoni 2009/10 pa je sam vodil Jadranovo člansko ekipo.

Tarasa, 25. rojstni dan bi praznoval 24. avgusta, je zahrbtna bolezen odtrgala od življenja odločno prezgodaj. Sam jo je pred nekaj leti kot pravi borec enkrat že premagal, nakar je spet stopil na košarkarska igrišča in spet bil protagonist v športu, ki ga je neizmerno ljubil že od malih nog. Rak pa se je nato vrnil in predčasno prekinil Tarasovo tekmo.

Grbac, ki je eno leto igral minikošarsko tudi pri Domu, je bil zelo perspektiven košarkar. Udeležil se je številnih zbirnih treningov slovenskih mladinskih izbranih vrst, leta 2014 je tudi nastopil z reprezentanco under 20. V dresu Heliosa iz Domžal je osvojil naslov državnih kadetov, potem ko je v finalu premagal ljubljansko Union Olimpijo. Na članski ravni je s Heliosom v sezoni 2012/13 zbral dva nastopa v 1. slovenski ligi, branil je tudi barve Nove Gorice, Litije, Ajdovščine in Sežane v 2. slovenski ligi. Bil pa je predvsem zlat fant, prijazen in vljuden sogovornik, ki ga bomo vsi pogrešali.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo