Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Pri Zaletu spet več sprememb

Pred začetkom sezone na enotedenske priprave v Mežici

Trst |
28. jul. 2022 | 20:50
Dark Theme

Že nekaj zaporednih poletnih premorov je v člansko ekipo Zaleta, najvišje postavljeno žensko ekipo pri nas, špico slovenskega tržaškega odbojkarskega gibanja, prineslo precej prevetritev. Lani so nazadnje ekipo dodobra pomladili morda tudi z upanjem, da bo v tisti sestavi nadaljevala nekaj sezon, a je zdaj jasno, da bo ekipa, ki bo igrala v najvišji deželni C-igi in jo je letos prevzel Nicholas Privileggi, vnovič dočakala pomembne spremembe.

Zagotovo v prihodnji sezoni ne bo ene izmed glavnih napadalk Zaleta Anne Ciuch. Kontovelka je ekipo zaradi poškodbe kolena morala zapustiti že aprila meseca, zdaj se zdravi in verjame, da bo oktobra poškodba mimo. V C-ligo pa se po okrevanju ne namerava vrniti, nam je včeraj potrdila, četudi jo pri Zaletu še snubijo.

Vprašljiv je tudi doprinos glavne napadalke Audrey Tienchieu, ki jo snubijo v višjih ligah, tudi pri tržaškem Virtusu. Igralko bo sicer verjetno zelo težko zadržati, zato smo vodstvo Zaleta povprašali, ali bodo v primeru odhoda ekipo okrepili: »Skušali bomo poiskati podobno igralko, torej tako, ki dela razliko, sicer pa ekipe ne bomo okrepili za vsako ceno,« se je glasil odgovor predsednika Sokola Pavel Vidoni.

Seznam že potrjenih odhodov se pa še nadaljuje, saj je ekipo že sredi lanske sezone zapustila Giorgia Radina, odhaja tudi Neža Gruden, zaradi študijskih obveznosti pa v C-ligi ne bo igrala niti Tina Hussu.

Po lanski izkušnji v Trevisu se vrača Tereza Marochini, ekipi pa je na pomoč priskočila tudi Irina Kneipp, ki je v zadnjih sezonah igrala v 1. diviziji.

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava