Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Pričele so se paralimpijske igre

Slovensko zastavo na paradi nosil Dejan Fabčič, italijansko pa Bebe Vio in Federico Morlacchi

Tokio |
24. avg. 2021 | 19:40
Dark Theme

V Tokiu so se s slavnostnim mimohodom državnih reprezentanc uradno začele šestnajste paralimpijske igre. Dogodek je slovesno uvedel japonski cesar Naruhito. Na paradi je bilo kot prvo v vrsti mogoče opaziti zastavo Afganistana. Ta je bila na slovesnosti prisotna, kljub temu, da na športni prireditvi ne bo afganistanskih športnikov. Zastavo Slovenije je v imenu sedmih paralimpijcev nosil paralokostrelec Dejan Fabčič, italijansko zastavo pa sta nosila sabljačica Beatrice "Bebe" Vio in plavalec Federico Morlacchi. Z italijansko reprezentanco, ki šteje 113 tekmovalcev, je v Tokio odpotoval tudi namiznotenisač zgoniškega Krasa Matteo Parenzan. S svojimi osemnajstimi leti je najmlajši italijanski reprezentant na paraolimpijskih igrah.

Do 5. septembra bodo razdelili 540 kolajn v 22 športnih disciplinah. Tekmovanja se bodo začela jutri, prvi Slovenec na paralimpijskih prizoriščih pa bo namiznoteniški igralec Luka Trtnik, ki ga kvalifikacije čakajo prvi dan tekmovanj.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo