Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

Pričele so se paralimpijske igre

Slovensko zastavo na paradi nosil Dejan Fabčič, italijansko pa Bebe Vio in Federico Morlacchi

Tokio |
24. avg. 2021 | 19:40
Dark Theme

V Tokiu so se s slavnostnim mimohodom državnih reprezentanc uradno začele šestnajste paralimpijske igre. Dogodek je slovesno uvedel japonski cesar Naruhito. Na paradi je bilo kot prvo v vrsti mogoče opaziti zastavo Afganistana. Ta je bila na slovesnosti prisotna, kljub temu, da na športni prireditvi ne bo afganistanskih športnikov. Zastavo Slovenije je v imenu sedmih paralimpijcev nosil paralokostrelec Dejan Fabčič, italijansko zastavo pa sta nosila sabljačica Beatrice "Bebe" Vio in plavalec Federico Morlacchi. Z italijansko reprezentanco, ki šteje 113 tekmovalcev, je v Tokio odpotoval tudi namiznotenisač zgoniškega Krasa Matteo Parenzan. S svojimi osemnajstimi leti je najmlajši italijanski reprezentant na paraolimpijskih igrah.

Do 5. septembra bodo razdelili 540 kolajn v 22 športnih disciplinah. Tekmovanja se bodo začela jutri, prvi Slovenec na paralimpijskih prizoriščih pa bo namiznoteniški igralec Luka Trtnik, ki ga kvalifikacije čakajo prvi dan tekmovanj.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo