Četrtek, 04 april 2024
Iskanje

Prvaki z ambicioznimi načrti

Združena ekipa Sistiane Sesljana Zarje je štiri kroge pred koncem prvenstva tržaški pokrajinski prvak v starostni kategoriji do 15. leta starosti.

28. mar. 2019 | 10:16
Dark Theme

Združena ekipa Sistiane Sesljana Zarje je štiri kroge pred koncem prvenstva tržaški pokrajinski prvak v starostni kategoriji do 15. leta starosti.

Do konca sezone so sicer zdaj še tri tekme, saj so medtem rumeno-modri delfini in bazovski »rdeči« v nedeljo kar s 17:0 premagali Roianese. Ekipa trenerja Alena Carlija ni izgubila niti ene tekme. Pravzaprav ni niti enkrat igrala neodločeno. Za seboj so z devetnajstimi zmagami pustili pravo »opustošenje«. Prvenstvo se bo sicer končalo šele 28. aprila. Nato pa bo Sistiana Sesljan Zarja igral še medpokrajinsko fazo. Pomerili se bodo s prvaki iz Gorice, Vidma in Pordenona. Najbolj pomembno pa je, da si je Carlijeva ekipa v prihodnji sezoni izborila mesto v bolj kakovostnem deželnem prvenstvu U15, v katerem že nastopa repenski Kras (rdeče-beli v drugem delu sezone nastopajo v skupini za obstanek).

V kratkem boste lahko že začrtali prihodnjo sezono, kajne?

Velja. Treba bo malo okrepiti ekipo. V glavnem pa imamo ekipo že sestavljeno. Prihodnjo sezono bomo prav gotovo začeli že začetek avgusta, saj se sezona v mladinskih deželnih ligah začne že v začetku septembra. Okrepili bomo tudi število treningov. Obenem bomo sledili vsem smernicam Udineseja, s katerim tesno sodelujemo in smo del širšega projekta.

Kako bi ocenili letošnje sodelovanje z bazovsko Zarjo?

Sodelovanje je bilo zelo dobro. Odnosi so bili odlični. Sodelovali smo v pokrajinskih kategorijah U17 in U15. Organizirali smo se tako, da tudi logistično uspeva (prevozi itn).

Celoten intervju si lahko preberete v današnji (četrtkovi) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava