Četrtek, 09 julij 2020
Iskanje

Rekord Jerneja Terpina v A2-ligi

Na nedeljski tekmi je Mondovì sicer izgubil proti Castellanagrotta, tako da ostaja na dnu lestvice

18. nov. 2019 | 15:53
Dark Theme

Števerjanski odbojkar Jernej Terpin je v nedeljo na tekmi 5. kroga A2-lige dosegel 23 točk. Več jih v A2-ligi, kjer nastopa drugo sezono, ni nikdar dosegel. Lani jih je zbral največ 21, letos pa še dve več. Zelo učinkovit je bil v napadu: v 37 poskusih ni zbral niti napake, bil je 57-odstoten, zelo zanesljiv je bil tudi v sprejemu.

Točkovni rekord pa ima tudi ozadje. Na tekmi proti Castellanagrotte je Mondovì igral brez standardnega korektorja in standardnega blokerja, tako da je napad tudi gravitiral na dva sprejemalca. Terpin je tako zbral 23 točk, Borgogno pa eno več. Ekipa iz okolice Cunea doživlja namreč nelahko obdobje: pred dvema tednoma jih je zapustil korektor Kadankov, reprezentant Bolgarije, ki je bil dotlej najboljši igralec v ekipi. Bloker Biglino je odšel v superligo k Perugii, še drugi bloker Presta pa je v nedeljo igral zadnjo tekmo za Mondovì, saj od včeraj že trenira pri Castellanigrotta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo