Četrtek, 24 september 2020
Iskanje

Roglič osvojil drugo etapo kriterija Dauphine

Prevzel je majico vodilnega na skupni lestvici

13. avg. 2020 | 18:27
Dark Theme

Primož Roglič (Jumbo Visma) je zmagovalec druge etape dirke svetovne serije kriterij Dauphine v Franciji. Na preizkušnji od Vienna do Col de Porta, dolgi 135 km, je v zaključnem vzponu 600 metrov pred ciljem pobegnil iz vodilne skupine in prepričljivo ugnal vse tekmece. Z današnjo zmago je tudi prevzel majico vodilnega na dirki, ki velja za ogrevalno preizkušnjo pred letošnjim Tourom po Franciji. Roglič je potrdil, da je eden od favoritov tudi za Tour, ki se bo začel konec meseca.

Drugi je bil domačin Thibaut Pinot (Groupama - FDJ), ki je zaostal osem sekund, tretji je bil Nemec Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe) z enakim zaostankom. Tadej Pogačar (UAE Emirates) se je z minuto zaostanka uvrstil na 15. mesto.

V skupnem seštevku je Pinot na drugem mestu z 12 sekundami zaostanka, Buchmann na tretjem s 14 sekundami in Bernal na četrtem s 16 sekundami zaostanka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo